Last news in Fakti

28 Януари, 2014 15:36 18 045 5

Премахването на една грозна гледка

  • софия-
  • славейков-
  • плодащ-
  • фонтан

Почти няма софиянец, на който да му се налага поне два или три пъти в годината да минава покрай площад „Славейков”. Мястото е известно с това, че там могат да бъдат намерени антикварни книги. Но, за съжаление, площадът е известен и с фонтана „убиец”.

Преди повече от осем години там нелепо загина млад мъж, след като го хвана ток, решавайки да потопи ръце във водата. Осем години фонтанът остана покрит с ламарини и минавайки покрай него хората не само се сещат за трагичния инцидент, но и запомнят една грозна гледка.

Въпросът е докога ще продължава това положение?

От пресцентъра на Столична община обясниха за Факти.бг, че въпросното съоръжение е било веществено доказателство и че пролетта е сезонът, когато се ремонтират и пускат фонтаните.

Дали обаче тази пролет, грозната гледка ще бъде премахната е под въпрос. „Конкурсът за реновирането на „Граф Игнатиев” и цялата зона приключи. В момента тече обявяването и процедурите по възлагането. Като се възложи на екипа, който е спечелил тази зона, ще мога да отговоря кога ще бъде пуснат фонтанът”, каза за Факти.бг главният архитект на София Петър Диков.

„Плановете са като се приключи процедурата по конкурса, екипът, който го е спечелил да си разработи проектите и тогава мога да ви кажа кога ще бъде пуснат и в какъв вид. Срокове не мога да кажа, защото всичко зависи от това колко бързо ще успеем да възложим изработването на проект, а това зависи от колегите. Дали ще се обжалва решението на журито или не, аз не мога да отговоря”, допълни арх. Диков.
 


Ако имате проблем с държавните институции, свържете с нас: [email protected]

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stasi

    6 1 Отговор
    Нали ще се борим за Европейска столица.Време някой да разкара И тая цялата цигания от там.Нека погледнат какво е било и да го направят пак така.Зеленинка,пейки и паркове ни липсват.
  • 2 Бай Иван

    7 1 Отговор
    8 години веществено доказателство?
  • 3 жоро бекъма

    2 1 Отговор
    По лошото е че самия площад е обърнат на паркинг

    Коментиран от #4

  • 4 The Big Boss

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "жоро бекъма":

    Не е паркинг, а е книжарница.

    Огромен труд кипи всеки ден. Всяка сутрин се изнесат от мазетата няколко тона книги, подреждат се по сергиите, а вечерта се прибират обратно. Зиме и лете. Хамалогия!
  • 5 Симеон Тасев

    0 4 Отговор