31 Декември, 2014 11:26 2 204 1

Девет мъртви след масово убийство в Канада

  • канада-
  • убийство-
  • жертви

Определят случилото се като най-потресаващото масово убийство в канадския град Едмънтън

Девет души, сред които две деца, бяха открити мъртви на три места в канадския град Едмънтън, съобщи „Гардиън“.

От местната полиция определиха случилото се като „масово“ убийство. Според тях престъпленията са плод на домашно насилие, като първата намерена жертва е жена. Тя е била открита след сигнал за стрелба в една от къщите в града.

Телата на още три жени, двама мъже и малки момченце и момиченце са били открити в дом в североизточната част на Едмънтън, където полицията е проверявала сигнал за мъж със склонност към самоубийство. Той е бил открит мъртъв в намиращ се в близост ресторант, като най-вероятно се е самоубил.

Все още не се разкриват подробности около самоличността на жертвите. Би Би Си съобщава, че според местните органи на реда най-вероятният извършител на престъпленията е самоубиецът, който е използвал откраднат ръчен 9 милиметров пистолет. Той има и криминално досие, което може да се проследи до 1987 г.

Полицейския началник Род Нект определи случая като най-потресаващото масово убийство в историята на Едмънтън.

„Тази серия от събития няма как да представлява просто поредица от отделни действия. Нашите следователи по убийствата са открили взаимовръзки и  асоциации между тези случаи.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    и в КАНАДА изтрещяха ....... на някой пак не са му издържали нервите ........