Last news in Fakti

23 Юни, 2015 17:24 1 226 0

Разкриха убийството на пастир

  • разкриха-
  • убийството-
  • пастир

Задържаният за престъплението е направил самопризнания

62-годишен мъж е задържа за убийството на пастир. Подробности за разследването на тежкото криминално престъпление бяха оповестени днес от директора на ОДМВР -Ямбол старши комисар Генчо Иванов и прокурор Димитър Люцканов от Окръжна прокуратура Ямбол.

Издирвателните и процесуално-следствени действия, под прякото ръководство на ЯОП, са предприети на 24 март 2015 г., след сигнал за открити трупни останки в кладенец в частен имот в село Странджа.
При извършените първоначални действия е установено, че откритото тяло е на мъж с неустановена самоличност в напреднала фаза на разложение. В заключението си съдебният лекар посочва, че смъртта е настъпила от седем до десет-дванадесет месеца преди намирането на трупа.

За цялостното изясняване на случая, установяване на самоличността и разследване на причините и механизма за настъпилата смърт, в ОДМВР-Ямбол е сформиран екип от криминалисти, разследващи полицаи и експерти, изготвен е план, издигнати са оперативно-издирвателни версии. Всички материали по случая своевременно са докладвани в Окръжна прокуратура Ямбол, а под прякото ръководство, разпореждане и лично участие на наблюдаващия прокурор Люцканов са извършени редица процесуално-следствени действия.

В хода на разследването са установени над 10 лица от различни населени места в страната, които периодично са били наемани за отглеждане на животни и са пребивавали в имота, в който е намерен трупа. Само за няколко дни, в резултат на проведените множество издирвателни мероприятия са събрани данни за установяване на самоличността му.

В последствие, от направената ДНК експертиза е потвърдено, че трупът е на 40-годишен мъж от село в област Търговище. Кръга от лица, които са били в контакт с убития е стеснен. Изяснено е, че извършителят на престъплението е 62- годишен мъж от Бургас, който с цел да прикрие своите действия, е изхвърлил трупа в кладенеца сред изхвърлени различни предмети.

На 12 юни той привлечен като обвиняем за извършено престъпление. Той е направил самопризнания. Първоначално му е взета 72-часова мярка „задържане под стража“, след което мярката е променена на постоянна.

Прокурор Димитър Люцканов поясни, че делото е сложно най-вече от страна на фактите. Престъпното деяние е извършено в края на месец март 2014 г. Продължава работата по изясняване на мотива, като за това ще допринесе и назначената петорна експертиза за механизма на извършеното престъпление. Прокурор Люцканов изказа задоволство от изключителната работа в екип, организацията и отговорните действия на всички служители, работещи по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА