Last news in Fakti

14 Юли, 2015 12:53 2 426 0

Оставиха в ареста адвокат Елдъров

  • владимир елдъров-
  • адвокат-
  • ареста-
  • оставиха

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Оставиха в ареста адвокат Елдъров - 1
Снимка: Марица

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което беше оставено без уважение искането да бъде изменена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на адвокат Владимир Елдъров, съобщиха от съда.

Срещу Елдъров са повдигнати обвинения за поръчителството на няколко палежа на коли и къща, причинили значителни имуществени вреди, както и в подбудителство за умишленото убийство на негов колега.

През лятото на 2013 г. в гр. Пловдив в съучастие с Радослав Керанов е подбуждал Мартин Поптолев към убийство – умишлено да умъртви Владко Мерджанов.

В периода от месец октомври 2013 г. – 29 март 2014 г. в гр. Баня, с. Зелениково, с. Марково и гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Радослав Керанов като подбудител и със Светлин Спасов, Мартин Поптолев, Валери Бодуров и Петьо Пенев като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През ноември 2014 г. в гр. Пловдив е подбудил Светлин Спасов и Мартин Поптолев да унищожат предно дясно стъкло на лек автомобил  „Hyundai Sonata”, собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 2 декември 2014 г.

Съдът намери, че не са налице нови обстоятелства, които да разклатят обоснованото предположение, че именно той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде  взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА