Last news in Fakti

3 Септември, 2015 12:39 1 850 1

160 имигранти са задържани при акцията в София

  • имигранти-
  • задържани-
  • акция-
  • софия

При първоначално проведени разговори, чужденците не са могли да дадат обяснения за правния си статут

160 имигранти са задържани при акцията в София - 1
Снимки: МВР

160 души са задържани в рамките на проведената регулярна седмична операция за противодействие на нелегалната миграция, съобщиха от МВР.

Тя се проведе на територията на столицата. В нея участват служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, Дирекция „Миграция“, ГД „Гранична полиция“ и на ДАНС.

Към момента задържаните са 160, те са установени при проверки, започнали снощи, в хостели и малки хотели в централната част на София. При първоначално проведени разговори, чужденците не са могли да дадат обяснения за правния си статут.

Информацията за част от задържаните е, че са незаконно пребиваващи в страната ни. Те ще бъдат настанени в приемните центрове на дирекция „Миграция“, където тепърва ще се установява самоличността им, начинът им на влизане, както и дали следва да им бъде предоставен статут на бежанци.

Това е поредната операция, която се провежда в рамките на предприетите мерки за противодействие на нелегалната миграция у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    0 0 Отговор
    какво установяване на самоличността? Никой не вярва на тия приказки! Преди граница си унищожават документите - това е стар номер, защото така е по-трудно да се екстрадират . Това негрите от Африка го правят от 20 години в Испания и Италия. Да не им се дава статут на бежанец, което е равносилно на гражданство, а само на временна закрила, за да могат да бъдат връщани обратно!