Last news in Fakti

22 Февруари, 2016 20:01 1 829 6

Прокуратурата разследва фаталната гонка в Сливен

  • гонка-
  • прокуратурата-
  • разследва-
  • фатална-
  • сливен

Оцелял от гонката твърди, че са се правели осморки

Прокуратурата разследва фаталната гонка в Сливен - 1

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 21 февруари 2016 г. в гр. Сливен, в летище Бършен, при управление на МПС, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двама младежи.

Факти.бг припомня, че по време на нерегламентираната авто - гонка в района на летището на горепосочената дата загинаха двама бургазлии на 20 г. и 21 г. Към  момента са разпитани свидетели, предстоят и още разпити. Назначени са и експертизи.

Според пострадалите, вчера гонка не е имало. Правели са така наречените „кръгови осморки“, в които вдигнали до 200 км/ч. До удара между двете коли се стигнало, защото единият автомобил поднесъл. В резултат на това водачът е изгубил контрол над управлението и се забил странично в другата кола. Всички момчета в колите са били без колани.

„Само се молех, не знам какво се случи. Не съм шофьорът на колата“, заяви по Нова телевизия едно от пострадалите момчета, което в момента е настанено в болница.

Друг от пострадалите също заяви, че няма спомени. „Просто решихме да отидем, защото знаем, че всяка неделя има сбирки. Просто да гледаме. Събираме се коли, мотори", каза той.

Твърди се обаче, че на изоставената писта в Сливен се правели гонки всеки уикенд. Според местните хора, ентусиастите се уговаряли във Фейсбук. При вчерашния инцидент е имало и публика от около 20 души, които са станали свидетели на кървавия инцидент.

За да се избегнат трагични развръзки от опитите на младежи да пробват пилотските си умения в нарушение на разпоредбите за достъп до пистата на летище Бършен, ръководството на общината обмисля нови обезопасителни мерки. Според зам.-кмета Стоян Марков е планирано поставяне на тежки бетонни ограждения на входа на летището към пътя Сливен - Ямбол. Те ще са над 2 тона и няма да могат да се преместват, както досега, от младежите с автомобили, които искат да влязат на летището. Ще бъдат изкопани и дълбоки ровове там, където пистата граничи със земеделски земи. Общинската охрана, която пази обекта, ще премине и през специален инструктаж.

Охраната на летище „Бършен“ в момента е трудна заради големината му от над 5 хил. декара, но мерките за безопасност ще се предприемат заедно с МВР и КАТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешеходец

    2 0 Отговор
    Даааааа беееееее.Изхвърлете ги от пистата и те ще тръгнат по улиците.А тогава жертвите ще са повече.
    По-добре направете пистата легална. С охрана линейки пожарна и събирайте такса от състезателити като по белите страни.Приход за общината и работни места.
  • 2 Гошко

    1 0 Отговор
    от къде толкова акъл..?
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Тези нормални ли са? Какви правила за движение на МПС на участък, който не е пътна мрежа. Статута на пистата не е като на магистрала, реално няма правила и там може да кара всеки, без свидетелство за управление на МПС.
    Тук е факт, че има някаква глупост в МВР, как срещу неизвестен като всички в колите са известни. След това техен е проблема, че не са носили колани, каски и не са имали ролбари в колите си, а са карали на писта с висока скорост. Ако аз отида и настъпя газта трябва да съм наясно, че след като нямам обезопасителни мерки, може да пострадам фатално, това е избор на младежите.
    Правилното е да се организират състезания, с линейка, пожарна и регламент: колани, каски, основни правила за движение, както и такса за състезатели и посетители. Това ще привлече много повече хора от улиците и ще щом знаят, че ще ходят да се състезават легално, няма да го правят по пътищата, но премахнат ли тези летища всички келеши ще го правят по улични отсечки, неоспоримо е това.
  • 4 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Имаме ужким БФДР но и тя дреме като всичко в тази държава!!!За драг и дрифт има строги изисквания които трябва да се спазват !!!А именно специални колани...клетка в колата...каска...облекло - не горимо и още и още !!!Като искаш да се занимаваш с това ще ги спазваш иначе резултата е налице!!!А това с каруца дето само мотора и е що-годе наред и минаваш по втория начин на преглед да се дрифтиш си е лудост!!!Спорта е скъп и не е шега!!!
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Ако мога да попитам...Защо тези мерки се взимат чак сега след като това е станало?....до колкото разбирам там на тази писта се събират всяка неделя за гонки или кръгови осморки. Зам. кмета на Сливен и МВР явно чакат за информация от Бърза помощ да направят нещо.....много тъжно :) Подкрепям коментара че е по-добре това място да стане легално за да може да се използва като писта за високи скорости.
  • 6 jhfcbj

    1 0 Отговор
    Естествен подбор