Last news in Fakti

13 Април, 2016 17:44 2 260 0

Баща и син в гонка с полицията

  • баща-
  • син-
  • гонка-
  • полицията

Те са задържани с близо 300 хил. цигари без акцизен бандерол

Баща и син в гонка с полицията - 1

Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа 22-годишен младеж и баща му – мъж на 59 г., като им повдигна две обвинения – за държане на стоки без акцизен бандерол в големи размери – 299 500 къса цигари и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си.

По първото обвинение бащата ще отговаря за държането на цигари без акцизен бандерол в условията на повторност, тъй като за същото престъпление той има влязла в сила присъда и в момента е в изпитателния срок. Днес Районната прокуратура в Силистра ще внесе искане за вземане на постоянни мерки „Задържане под стража“ за двамата обвиняеми.

По време на разследването е установено, че на територията на Добричка област, в склад в село Стефаново, се държат още 11 529 кутии цигари без бандерол от същите марки. В Районната прокуратура в Добрич е образувано досъдебно производство по случая и разследването продължава с издирване на собственика или наемателя на склада.

До задържането на бащата и сина, превозвали цигарите без бандерол в големи количества, се стигна, след като при специализирана полицейска операция при опит да бъдат спрени управляваните от тях два микробуса на пътя Добрич – Силистра, те успели да избегнат проверката. На входа на Силистра полицейските екипи изградили контролно-пропускателен пункт и последвал втори опит за спиране на микробусите. Тогава 22-годишният младеж предприел рискова маневра, при която ударил полицейски автомобил. Така нарушителят е задържан, а в колата му са намерени голямото количество цигари без бандерол.

Вторият микробус, управляван от неговия баща, бил празен.

Срещу бащата и сина в момента се води друго производство, което е в съдебна фаза, също за държане на стоки без бандерол – 100 000 къса цигари, които са намерени в техен имот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА