Last news in Fakti

2 Юни, 2016 10:50, обновена 2 Юни, 2016 13:32 11 629 4

15 задържани при акцията в Бургас (Снимки)

  • зрелищни-
  • акции-
  • бургас

Сред арестуваните е криминално проявен шеф на охранителна фирма

15 задържани при акцията в Бургас (Снимки) - 1
Снимки: Флагман

15 души са задържани в хода на специализирана полицейска операция в Бургас, съобщиха от МВР.

В нея участват служители на отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР- Бургас, ГДБОП и сили на жандармерията.

Операцията се осъществява под надзора на Специализираната прокуратура и е насочена към задържане на членове на организирана престъпна група, занимала се с принуда, нанасяне на телесни повреди, унищожаване и увреждане на имущество, палежи и трафик на хора.

Към момента са задържани 15 лица.

В 9 ч. на разклона от „Меден рудник“ към кв. Горно Езерово са задържани мъже, които са пътували с „Porsche Cayenne“ със софийска регистрация. На място, освен полиция е имало и жандармерия, твърдят свидетели.

В същото време паралелни арести текат и в бургаския ж.к. „Лазур“. По непотвърдена информация са задържани четирима бургазлии, пътуващи с джип "Mercedes". Те са натръшкани по очи от спецполицаите директно на улицата.

Към момента се знае само, че в целия град се провежда акцията по арестуването на издирвани лица.

По непотвърдена информация, сред арестуваните при акциите са Николай Мечков – шеф на охранителна фирма VТА и Петър Биберов – Кюфтето.

Мечков беше сочен за тартор на бандата на кирките, която преди няколко години действаше ударно в Бургас. Групата беше задържана през 2008 г., а срещу нея имаше повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, забиване на кирки в автомобили и палежи на коли.

Разследването, което доведе до арести е свързано с рекет и отвличания.

Бялото „Porsche Cayenne“ е мое, заяви за Флагман мениджърът на бургаски хотел Георги Мицов.

„Пътувах със служебния черен „Ford“ от град Средец в посока Бургас, когато видях, че на бул. „Захари Стоянов“ е спрял другият служебен автомобил на хотела – бялото „Porsche Cayenne“. Това „Porsche“ се използва и от мен вече трета година. То винаги е паркирано пред хотела и се ползва като трансферен автомобил за наши гости. Вчера, по мое разпореждане, „Porsche“-то бе взето от Петър Биберов, който пое ангажимент да го ремонтира в автосервиз. Биберов има договорни отношения с хотела – стопанисва пералното помещение под наем.

Спрях моя „Ford“ зад „Porsche“-то в 9:15 ч. минути и в следващия миг видях, че около него почерня от качулки. Легитимирах се, но реших, че не е уместно да остана на това място и се придвижих към хотела. Униформените издирваха едър мъж, дори ми предоставиха снимка за разпознаване“, заяви Георги Мицов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роко

    0 0 Отговор
    споко бат бойко ще ги оправи

    Коментиран от #2

  • 2 Марио Ангелов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "роко":

    Баце чисти конкуренцията! Браво, Баце !
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Всички задържани по бързата процедура в панделата докато изгният. Това не са хора.
  • 4 Иван Господинов

    0 1 Отговор
    сигурно вече са на свобода