26 Септември, 2016 15:11 995 0

Съдът отстрани кмета на Перущица от поста му

  • перущица-
  • ради минчев-
  • кмета-
  • отстрани-
  • поста

Той е обвинен в корупция и злоупотреба със служебното си положение

Съдът отстрани кмета на Перущица от поста му - 1

Пловдивският окръжен съд отстрани Ради Минчев от длъжността Кмет на Община Перущица, съобщиха от съда.

Той е обвинен в корупция и злоупотреба със служебното си положение.

Съдът намери, че са налице всички основания, за да бъде отстранен обвиняемият от длъжността, която заема – Кмет на Община Перущица.

Според съдът повдигнатите обвинения са за извършени умишлени престъпления от общ характер, осъществени във връзка със службата му. Характерът на тези обвинения и установените до настоящия момент в хода на разследването криминални действия на обвиняемия обосновават в достатъчна степен извода, че служебното му положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Във връзка с повдигнатите на Минчев обвинения, предстои разпит на свидетели, които предвид длъжността му на кмет се явяват в служебна зависимост от него, което несъмнено ще повлияе на обективността на свидетелските им показания.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА