Last news in Fakti

27 Септември, 2016 10:32 1 963 4

Българи замесени в ало измама в Патра

  • ало измамници-
  • гърция-
  • престъпници
Българи замесени в ало измама в Патра - 1

Гръцката полиция продължава да разплита мрежата от телефонни измамници, която тероризирала възрастните хора от района на Патра, съобщават местни медии.

През миналата седмица белезниците щракнали на 56 – годишен българин, който получавал пари от измамени. Нашенецът бил задържан в момента на получаването на подкуп. При последвалите обиски силите на реда намерили €350 000, които били получени от 28 души.

На 15 септември гръцката полиция е задържала 30-годишен българин в момент, когато той получавал пари от поредната жертва на ало измамата.

В момента силите на реда са по следите на престъпната група. Тя действала в района на Патра и Закинтос.

При ареста на българина у него са намерени 18 650 евро, много бижута и два мобилни телефона. Стойността на бижутата се оценява на близо 18000 евро.

До дни се очаква гръцката полиция да започне кампания срещу ало измамниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 греко

    0 0 Отговор
    Защо постоянно пишете "българин", "българин", като всички знаем, че са цигани измамници с български паспорти!?
    Дано там изгният по гръцките затвори та поне има някаква справедливост, защото тук си живеят в палатите и никой не ги пипа за нищо, а измамените хорица умират от инфаркти, инсулти и мъка!
  • 2 Питане

    0 0 Отговор
    Това са собствено българи или криминогенни елементи от ромски произход, но с българско гражданство и на издръжката на истинските българи - ще направите ли това уточнение? Не е ли по-коректно да се изписва за такива нискообразовани високоорезиляващи България елементи (не приляга да употребя нито "лица", нито "персони" за тях), че се с български документи за самоличност и на издръжка на българите, а не че са българи?
  • 3 кенефландия

    0 0 Отговор
    Българи са, но пък полицаите са гърци, а гръцката полиция за разлика от нашата ги хваща, намира и пари, които връща на ощетените, а ГРЪЦКИЯ съд осъжда измамниците и те повече не могат да мамят, за разлика от българския съд.
    Измамниците виреят само в най-измамната държава в ЕС, България.
  • 4 Mariq

    0 0 Отговор
    Dano da gniqt po zatvorite