25 Декември, 2016 16:12 6 770 4

Разкриха двойно убийство. Убиецът е задържан в Гърция

  • труп-
  • тела-
  • ивайловградско
Разкриха двойно убийство. Убиецът е задържан в Гърция - 1

Задържаният в Гърция 53-годишен животновъд, е признал за извършеното двойно убийство в ивайловградското село Брусино. Това съобщи днес на извънреден брифинг шефът на областната дирекция на полицията в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Телата на 55-годишният баща Кольо Шелев и 34-годишният му син Цанко Ганков бяха открити вчера в гориста местност край съседното село Покрован. Двамата мъже са убити с твърд предмет на 17 декември, когато изчезнали от дома си и повече никой не ги видял. Същият ден те били на гости на свой познат с инициалите Ж. Й. в село Брусино. Там след дълга употреба на алкохол възникнал скандал и сбиване, при което домакинът умъртвил двамата си гостенина. Тримата мъже се познавали помежду си отдавна и не са имали някакви конфликти помежду си, уточниха от полицията.

По-късно Ж. Й. направил всичко възможно да укрие следите от извършеното престъпление – натоварил труповете в автомобила си и ги оставил в района на село Покрован, където бяха открити. След два-три дни мъжът изчезнал в Гърция, припомня сайтът Хасково.нет. “От проведените съвместни издирвателни мероприятия с колегите ни от Гърция, мъжът е установен там. При проведените беседи, той призна за извършеното престъпление”, каза още старши комисар Цанков. Задържаният обяснил и начина на извършване на убийството. По негови данни е намерено оръжието на престъплението, което е изхвърлено на около 20 км от труповете, в землището на Ивайловград. Там са открити също дрехи и части от колата, с което мъжът се опитал да прикрие следите от престъплението.

Гръцкият сайт Иннюз пише, че от последните години се е наложила практика при разследване на тежки престъпления в региона български полицаи да обменят информация с гръцките колеги. Подобна помощ търсели и служители на службите за сигурност от южната ни съседка. Това се налагало заради действащия между двете балкански страни безвизов режим.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на на Окръжна прокуратура-Хасково. В момента продължават процесуално-следствените действия и огледи за намиране на вещи и други доказателства за извършеното престъпление.

Задържаният не е криминално проявен. Издадена е Европейска заповед за арест и се очаква да бъде върнат в България до 30 дни. Разследването е извършено със съдействието на дирекция “Национална полиция”, дирекция “Международно полицейско сътрудничество”, “Международно оперативно сътрудничество” и Трансграничния център между България, Турция и Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганъо

    11 0 Отговор
    И циганите минахте във всичко това е проста нация Българска
  • 2 незнайко

    10 2 Отговор
    Време е да се върне смъртното наказание, специално за предумишлено убийство.
  • 3 Константин

    6 1 Отговор
    Мили съграждани,нека да употребяваме все по рядко и по рядко думата,,ЦИГАНИ,,вярно е че болшенството сме малограмотни,неинтегрирани и т.н.но нима не виждате че наи големите престъпления срещу отделния човек и срещу българския народ се извършват от БЪЛГАРИ,не се заблуждаваите и нека да живеем в МИР,и да се пазим взаимно от ЛОШИТЕ,за всички има място под небето,всички сме хора на тази земя,има лоши и добри,в тази малка и прекрасна държава да не воюваме едни срещу други,а да бъдем сплотени и готови за бъдещи неканени гости и да си пазим взаимно скъпата ни и прекрасна държава БЪЛГАРИЯ.Нека БОГ да ни благослови всички АМИН.
  • 4 гощо

    3 0 Отговор
    Ние сме малък,но пък за това изключително прост народ...особено по дълбоката провинция!!!!! Истински европейци в поведението сме си!!!!!!