Last news in Fakti

9 Август, 2017 11:55 1 326 2

Обвиниха ексшефа на "Напоителни системи" Ивайло Първанов

  • напоителни системи-
  • ивайло първанов-
  • обвинение
Обвиниха ексшефа на "Напоителни системи" Ивайло Първанов - 1
Снимка: ПРБ

Специализирано звено „Антикорупция“ (СЗА) привлече в качеството на обвиняем бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Ивайло Първанов.

Той е обвинен за това, че на 26 май 2016 г. в Пазарджик е направил опит да принуди управителя на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница да убеди председателя и членове на комисия, определени с нейна заповед, да приемат извършени строително-монтажни работи като подпишат протокол образец 19, на следните обекти:

кантон „Варвара-1“,;

воднотехническо съоръжение „Бент Лесичово“ и прилежащ към него кантон и

кантон „Гелеменово“,

въпреки че същите не са извършени, като за това употребил заплашване (с уволнение). Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Ивайло Първанов е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Това е второ обвинение за Ивайло Първанов. На 31.03.2017 г. СЗА - СГП го привлече като обвиняем заедно със Стайко Ганчев и за извършени стопански престъпления, от които за държавното дружество са настъпили щети в общ размер на около 963 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    1 0 Отговор
    България - Държавата на статиите със десетки заглавия "ОБВИНИХА" и нито едно "ОСЪДИХА"
    Спи народе заблудени, към безнаказаност велика ти поспи.
  • 2 Гостенин

    0 0 Отговор
    Ще го оправдаят