Last news in Fakti

3 Април, 2017 14:35 954 1

Трети бивш шеф на ”Напоителни системи” с обвинение за 3 млн. лв.

  • шеф-
  • напоителни системи-
  • обвинение

Спецзвеното „Антикорупция“ повдигна обвинение срещу бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Димитър Иванов, ощетил фирмата с близо 3 млн. лв.

Иванов е обвинен в това, че в периода от 26 ноември 2013 г. до 6 ноември 2014 г. съзнателно, като длъжностно лице е сключил 4 неизгодни сделки (договори за правни услуги и консултантски договори) при липса на необходимост от сключването им и от това са произлезли значителни вреди в общ размер на 2 986 355, 52 лв. за „Напоителни системи“, като случаят е особено тежък, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Димитър Иванов е обвинен и в длъжностно присвояване – в периода от 15 август 2014 г. до 27 август 2014 г. той е присвоил вещи на фирмата – мобилен телефон IPhone 5 16 GB Black, лаптоп Sony VAIO VPCSE2F1E и лаптоп Lenovo IdeaPad Y510p.

Бившият шеф издал заповед двата лаптопа на обща стойност 4956,66 лв. да се бракуват, без да са налице основанията за брак. Единия взел за себе си, а другият предоставил на служител на дружеството.

Димитър Иванов, който е с мярка за неотклонение “Подписка“, е третият обвинен бивш изпълнителен директор на "Напоителни системи". Преди дни бяха повдигнати обвинения и на Ивайло Първанов и Стайко Ганчев за безстопанственост и сключване на неизгодни договори.

Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.