Last news in Fakti

11 Април, 2018 09:05 3 339 22

Ротвайлерът - чудовище размятал 7-годишното дете като парцалена кукла

  • ротвайлер-
  • куче-
  • момче-
  • софия

Беше кошмар, сподели бащата на момченцето, наръфано от кучето

„Най-големият кошмар, който един баща може да преживее - да си види детето да крещи и едно огромно чудовище да го разкъсва“. Това разказа Йордан Доцев, пред очите, на когото ротвайлер нахапа жестоко 7-годишния му син в двора на столично училище.

Малкият Максим е в травматологията на "Пирогов" в стабилно състояние, но със сериозни наранявания и в шок. Задържани са собственикът на животното и младеж, на когото го е дал за разходка.

Инцидентът става вчера в 121 училище в столичния квартал „Гоце Делчев”, докато момченцето играе със свои приятели.

На помощ се притичват родителите на другите деца.

"Беше го захапало отзад, двама-трима ръце теглят моето дете напред, кучето назад...”, разказа още бащата пред bTV от болницата.

Негов приятел на име Георги, който също става свидетел на кошмара, пък си спомни, че е чул неистов детски писък: „Куче ротвайлер, около 40 килограма, беше захапало детето. То се мяташе като парцалена кукла”.

На момченцето опитва да помогне и мъжът, който разхожда кучето, но, докато бърка в устата му, то нахапва и него по ръцете. Накрая събралите се мъже успяват да спасят детето от захапката на ротвайлера. Бащата разказа още, че сега Максим може да лежи само по корем: „Не може да отиде до тоалетна. Всичко е разкъсано отзад. Много е уплашен. Мисля, че заеква и само повтаря, че повече няма да излиза от вкъщи”.

Заради това, че е оставил кучето без контрол и го е извел без намордник и повод, срещу мъжа, който е разхождал кучето, е образувано досъдебно производство. Той е осъждан многократно. Собственикът на кучето ще бъде освободен от ареста.

Междувременно стана ясно, че друго дете - 13-годишно момиче, също е било нахапано от куче в София. Инцидентът е станал в квартал „Абдовица”, а сигналът в Спешна помощ е подаден около 21:24 ч. Момичето било с дълбоки рани по краката, но след като медиците са и оказали помощ на място, родителите на детето са отказали да я откарат в болница.

За подобен инцидент съобщиха и от областната дирекция на МВР в Перник. Едро куче от породата кангал е ухапало 68-годишна жена на ул. "Хавана". То прескочило оградата и атакувало жертвата. Пострадала е с разкъсни рани в областта на дясното рамо. Образувано е досъдебно производство по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джанго

    26 5 Отговор
    Забрана на породата Ротвайлер и те така.
  • 2 Будалата

    35 7 Отговор
    Варено месо в антифриз и помиярите ги няма. Куче на синжир у двора. Свободно ли е антифриз.
  • 3 Хора осъзнайте се

    27 2 Отговор
    Сега ще се появат животно(куче)защитниците и ще почнат да обясняват как кучето не е виновно и т.н. . А ако се случи на вас, мили животнозащитници, същата песен ли ще продължавате да пеете? Било бито, не било възпитавано добре и т.н. и какво, хората не са ли по същия начин, деца израстват в мизерни семейства с отвратителен пример,насилие (психическо и физическо) и накрая стават келемета, ама лежат в затворите, а за кучетата не важи? Никой не може да направи нищо, за да компенсира щетите нанесени на семейството! Трябва да се вземат сериозни мерки срещу тези агресивни породи, не може това да продължава така както и да се спре таз чума "природозащитници", защото отдавна границите на разумното са преминати, вече се събират пари за операции на кучета, докато хора, родители,деца умират, защото нямат средства.
  • 4 Gost

    17 1 Отговор
    Това е ужасно!!! Защитавам единствено и само детенцето, но не знаем подробностите. За мен, виновни са собствениците, безотговорността им и тази на институциите! Няма държава , не се спазват нормите и законите! Този криминално осъждания дали е гледал това животно по закон! и т.н. и т.н. Ако беше всичко по-закон или поне на 90% такива случай нямаше да се случват или те щяха да намалеят с 99,9%! Държавата отсъства на всички нива, освен на тези в полза 'сиганите' !
  • 5 kurti

    25 1 Отговор
    ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВОДЕНЕ НА КУЧЕ БЕЗ НАМОРНИК И СОБСТВЕНИК НА КУЧЕ БЕЗ НАМОРНИК В ЗАТВОРА
  • 6 ПОСТРАДАЛ

    21 1 Отговор
    КОПЪРКА С АНТИФРИЗ И САМО ТЪКА СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА МИЛИ ТАТКОВЦИ---- ОМРЪЗНА НИ ВСЕКИ ДЕН ДА СЛУШАМЕ ЗА ДЕЦА НАХАПАНИ И ДЪРЖАВАТА ДА СИ МЪЛЧИ ----- ЗА ТРИЧАНЕ ИМА ЗАТВОР А ЗА НАХАПАНО ДЕТЕ ИЗВИНЕНИЯ
  • 7 СОФИЯ

    17 0 Отговор
    ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ВОДЕНЕ БЕЗ НАМОРНИК-ЗАТВОР
  • 8 ПИЧ

    20 0 Отговор
    АЛОООО КЪДЕ СА ЗОО ПОЛИЦИЯ ИЛИ ЕКО ЗАЩИТНИЦИ ----- ДАНО И ВАШИТЕ ДЕЦА ГИ НАХАПЕ , ЗА ДА СЕ СЕЗИРАГЕ НАЙ-СЕТНЕ .... КУЧЕ НА СИНДЖИР И С НАМОРНИК

    Коментиран от #17

  • 9 кенефистан ни припомня за себе си

    17 1 Отговор
    Мамицата ви мръсна, само трепане за кучето и много бой за собственика. Долна държава, айде после отглеждайте деца в този кенеф.
    Тоя кучкар ще го смеля от бой, а кучето ще го нарежа на парчета.
  • 10 Гост

    19 0 Отговор
    Аз съм огромен любител на животните, особено на кучета. Аз самия имам куче (малка порода защото за мен е мъчение да затвориш 40 кг. животно в панелката с пространство 2 на 2м) Както обичам животните, така осъзнавам и отговорността която съм поел с гледането му и затова моето куче (макар и 5 кг. и дружелюбно) ходи ВИНАГИ НА КАИШКА. Нося пликчета и събирам след него всички отпадъци. НЕ ПОНАСЯМ хората които пускат огромните си кучета в междублоковите пространства и още повече в училищата. В Дружба 2 в София, училището до нас след 19 ч. е царството на един агресивен ротвайлер, и на нейния приятел - немска овчарка която спокойно минава 50 кг. Не смеят нито деца нито възрастни да влезнат там. Това е нещо което трябва да бъде наказвано !!!

    Коментиран от #15

  • 11 Гоуст

    8 0 Отговор
    Нямам думи.Трябва сериозна организация на хората.Когато се види така да се разхожда куче каде да звъннем?на ден по няколко пъти виждам хора да си разхождад кучетат бе намрдник и каишка.Говоря за Добермани,Питбили,Ротвайлери и т.н.Все агресивни породи.Докога?Искаме адекватна реакция от страна на държавата.Не като звъннем на 112 да ни пращат на телефона на общината от там да се дигнел инспектор и ойде коньо у реката,той собственика си тръгнал.До следващия път.Или обикновенно ти обяснява че кученцето му е най хрисимото на земята.Това са животни.Никога не можеш да предвидиш какво ще направи.Моля ви някой да вземе в ръце цялата работа и да се определят строги правила.Не може едни да страдат за сметка на комплексите за малоценност на други.
  • 12 Гоуст

    8 1 Отговор
    Да вземат направо да пуснат и тигрите от зоопарка на свобода да си щъкат из града.Явно е че на никоя институция не и пука.
  • 13 зулус

    9 1 Отговор
    Смърт за кучето и смърт за собственика му!!!!!
    Това не може да продължава...докога кучета ще ядът български деца????
  • 14 Дри

    16 1 Отговор
    Разстрел на скапаното псе.... И бой до напикаване на собственика....
  • 15 ами

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Аз лично ще го разстрелям на мига след това ще се видя и със собственика пък после нека ме съдят
  • 16 гост

    10 0 Отговор
    Такова куче само с наморник, ясно е. Не трябва да се разрешава да се развежда без предпазна мярка било то и на 1.5м повод. Като се изпусне повода какво става? Колко деца и възрастни хора трябва да бъдат перманентно увредени или дори убити, за да се прокара промяна? Едно е пинчер, друго е ротвайлер. Като имаш къща с двор пускай си го и си играй с него, но като е сред други хора и деца, задължително с наморник.
  • 17 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПИЧ":

    Зелените са заети с лифта. Такива дребни работи не ги вълнуват. Просто в този случай няма кого да изнудят за някой лев.
  • 18 JEEP

    7 1 Отговор
    9x19 в главата на кучето. Тръгне ли такова псе към мен или детето не се замислям и за секунда. Ако е агресивно и дойде до нас под 1 метър, присъдата му е прочетена!
  • 19 SDEЧЕВ

    4 0 Отговор
    НЕКА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА, КАТО ЗА ЦЕЛТА СЕ СЪЗДАДЕ ЗОО ПОЛИЦИЯ ,КОЯТО ХЕМ ДА ЗАЩИТАВА ХОРАТА ОТ ЖИВОТНИТЕ И ОБРАТНОТО. КОЛКО КУЧЕТА ВИЖДАМЕ ПО ПАРКОВЕТЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ БЕЗ КАИШКИ ДОРИ. СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ МОЖЕ ДА СА ПРЕЦЕНИЛИ ,ЧЕ СА БЕЗОПАСНИ ,НО ТАКА СЕ СЪЗДАВА ПРЕЦЕДЕНТ ЗА НЕ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СЪОТВЕТНО НАКРАЯ РЕЗУЛТАТА Е ПОРЕДНИЯ. КОГАТО СИ НА ВЛАСТ Е НЕОБХОДИМО ДА ДЕЙСТВАШ ,ДОРИ ДА ЗАГУБИШ НЯКОЙ ГЛАСОПОДАВАТЕЛ. ТРЯБВАТ САНКЦИИ И НИТО ЕДНО КУЧЕ БЕЗ ПОВОД В ДЪРЖАВЕН ИМОТ. БЕЗДОМНО КУЧЕ С МАРКА НА УХОТО И СИ БРОДИ ИЗ ГРАДА - ТОВА Е УЗАКОНЕННА БЕЗАКОНЩИНА. АЗ ИМАМ КУЧЕ И СПАЗВАМ ЗАКОНА
  • 20 куче трепач

    8 0 Отговор
    Представяте ли си, какво е изпитало детето? Ужаса? Разкъсаното му тяло, никога няма да бъде същото, нито физически, нито психически, трябва да бъдат положени много усилия.
    Много такива миндили си пускат кучетата по дворовете на училищата, там където играят деца и не им пука, защо??????
    Защото няма адекватно наказание и контрол, защото сега ще глобят лайняра с кучето с 200 лв!!!!
    Да ТОЛКОВА СТРУВА вашето дете според тъпата държава, ето това правят политиците в Парламента, НИЩО, едно голямо нищо! Имало закони???? Не, няма закони, няма и кой да ги прилага! За това идва ред на саморазправата!
    Пази Боже да не се стига до там!
    Толкова ли е трудно някой мазен дебелак да си мръдне задника и да наложи жестоки наказания????????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.