Last news in Fakti

25 Април, 2018 09:43 4 651 2

ГДБОП удари счетоводни къщи в Петрич

  • акция-
  • гдбоп-
  • счетоводни къщи-
  • даи

Акцията в Петрич по всяка вероятност е свързана с тази в ДАИ Благоевград

Спецченгетата от ГДБОП пуснаха пипалата си и в Петрич, часове след мащабната операция проведена в Благоевград, при която в ДАИ бяха арестувани над 10 служители, уличени в корупция и вземане на подкупи от транспортни фирми.

В ранния следобед бопаджии атакуваха две от най-големите счетоводни къщи в Петрич, едната е собственост на Х. Т., а другата на Мариана П., научи Struma.com.

Бопаджии затворили достъпа на къщата и започнали да обискират и тарашат по документацията на счетоводните къщи. Според запознати акцията в Петрич е свързана с тази в ДАИ Благоевград.

За счетоводната къща на Х. Т. се знае, че обслужва много гръцки транспортни фирми от години и реализира сериозни обороти. Освен това, Т. извършва и бизнес консултации.

Преди време домът на фамилия Т. бе щурмуван от крадци, които задигнаха метална каса с над 10 000 лева. Другата счетоводна къща също работи с гръцки фирми. По сигнали за изнудване и вземане на подкуп от транспортни фирми бяха задържани над 10 служители на ДАИ.

Наблюдаващия прокурор от спецпрокуратурата Белчев заяви, че става въпрос за организирана престъпна група от служители на автомобилната администрация, която вземала от 300 до 600 Евро от транспортните фирми, сред които и гръцки фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    3 1 Отговор
    На гърците им е писнало от рекета,иначе наще си плащат! Добре че сме в ЕС! Ще разчитаме и на сигнали от чужди фирми.
  • 2 Пешо

    2 0 Отговор
    Цирка продължава с пълна сила!