Last news in Fakti

4 Септември, 2018 20:21 3 764 8

Освободиха всички от фабриките за нелегални цигари

  • фабрики-
  • цигари-
  • контрабанда

15 от 19-те души излязоха на свобода под "парична гаранция"

Освободиха всички от фабриките за нелегални цигари - 1
Снимка: TrafficNews

Всички 19 души, задържани по време на акцията срещу петте нелегални фабрики за цигари, бяха освободени от ареста след заседание в Окръжен съд Пловдив. 15 от тях са с наложена мярка "парична гаранция", а четирима с "домашен арест".

Като мотиви магистратите изтъкнаха, че задържаните са работници във фабриката и нямат отношение към организацията на производството, предадоха от TrafficNews.

В същото време тече заседанието за гледане на мярката за неотклонение на един от нелегалните цехове за цигари – Георги Моллов. Той обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража” пред Окръжния съд.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 24.08.2018 г. в с. Калугерово, обл. Пазарджик, след предварителен сговор с неизвестен извършител държал акцизни стоки без бандерол – 1700 кг нарязан тютюн за пушене без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

Моллов е собственик на мандра в село Калугерово и вътре устроил цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн. В последствие продукцията е доставяна на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на градовете Горна Оряховица, Тутракан, Дупница.

Скцията беше извършена в четвъртък срещу петък, едновременно на територията на 8 областни дирекции. Разкрити са 4 фабрики за незаконни цигари, хале с машини за рязане на тютюн в Калугерово, в последните дни са извършени 15 претърсвания на различни територии на страната. Има и заведено дело за пране на пари.

Една от фабриките е в Тутракан. В нощта на операцията тя е била работеща, оборудвана със съвременна технология, пълна с готови мастер боксове. Разбити са още 3 фабрики в Горна Оряховица и в Дупница.

В село Калугерово, Пазарджишко е открита огромна техника за производство на безакцизен тютюн. Обемите на производство на цигари са огромни - всяка една от фабриките произвежда около 100 000 кутии на ден. За да се разкрият 4-те фабрики, са използвани СРС-та. На 2-3 дни продукцията се изнасяла и разпространявала в страната и извън нея. Във всички фабрики имало спални помещения, бани и тоалетни, оборудвани са били с фитнес, готвач. Работело се денонощно, 15 дни в месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала на холдинга

    13 0 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО ДО ДНЕС СА СЕ ЧУДИЛИ ДАЛИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО НЕЛЕГАЛНО , УТРЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ просто няма от какво да се притесняват !!!!
  • 2 Будалата

    16 1 Отговор
    Всяко чудо за три дни. Естествено че ще ги пуснат. Но трябва да обещаят че няма да правят повече така. Демек да не съсипват контрабандния внос на цигари.
  • 3 Гост

    8 2 Отговор
    Нормално те са на баце.
  • 4 Анонимен

    7 0 Отговор
    Ама ние не сме и очаквали друго , що поне ги хващат , ами просто заработва и те нещичко браво , този наш съд е за орден и за Гинес
  • 5 Матерала

    5 0 Отговор
    Ами що да не ги пуснат , и тия и ония дето ги съдят са от един и същи материал , то в затвора е пълно с дилъри, а да не говорим че и за стек цигари има осъдени , явно са улучили по погрешка печатницата , то това обурудване и печатницата е на извънземните , а срещу тях не се рита

    Коментиран от #7

  • 6 Паток

    2 1 Отговор
    Да ги пускат, да върви търговията, че се задават избори. Пари трябват.
  • 7 123456

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Матерала":

    Не казват кой е под домашен арест. Събрали са пари от работниците и са ги пуснали. Другите ще ги пуснат по-късно. На промоция или безплатно.
  • 8 България

    6 1 Отговор
    Хората са работили за да отцеляват.
    Контрабанда колко да е контрабанда.
    Преди 20 години в България работеха 13 цигарени фабрики и стоката се продаваше.
    Престъпника Пеевски унищожи Булгартабак много работници които са квафлицирани останаха на произвола на съдбата.
    Незаконен бизнес с производство е все пак по добре от нищо.
    Нека тогава Боко тиквата направи законни фабрики за цигари и хората да работят.
    Но не задачата на гербаджииската хунта е пълно унищожаване на народа и освобождаване на територията за друг.
    Те знаят за кой, техния създател и спонсор.