Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 11:11 1 560 4

Четирима от "търговците на смърт" остават в ареста

  • онкоболници-
  • гдбоп-
  • лекарства

Според прокуратурата групата е действала малко повече от година

Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд. По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за 6 от общо 7 задържани.

В петък двама лекари и още петима души бяха арестувани по подозрение за незаконна търговия с лекарства за онкоболни пациенти. Според прокуратурата групата е действала малко повече от година. Ръководителят е осъществявал контакт с лекари и медицински лица от хематологията "Йоан Павел" и болница "Св. Мина" в Благоевград, които са имали достъп до лекарства за онкоболни. Тези лекарства са били купувани и в последствие заменяни с такива с изтекъл срок на годност или с неясен произход.

Другото твърдение на прокуратурата е,че са отклонявани лекарства без да бъдат вливани на пациентите. До разкриването на групата се стигнало след предаване на белязани лекарства между трима от престъпната група. Адвокатите на част от задържаните не се съгласиха с прокуратурата.

Соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, а също така Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Гонсузов остават под стража, тъй като има опасност за идвършат ново престъпление. Зора Балчийска, Небесна Балчийска и Светлана Тюлекова ще са под домашен арест поради здравословни причини.

Мярката подлежи на обжалване в тридневен срок.

Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова допусна възможността да има още обвиняеми по делото.

Основен свидетел по делото е служител на ГДБОП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек народен

    10 0 Отговор
    Нямат страх от нищо, това е проблема. Едно вереме през социализма ДС беше с много дълга ръка. За подобно нещо със сигурност щяха да бъдат разстреляни, а децата им нямаше да могат да учат в университет, или да се издигнат в службата. Страх от наказание е единствената причина да е минимална престъпноста
  • 2 Пешо

    6 0 Отговор
    Да не ги ловят онкологиите за първи път да крадат лекарства? Но отново нищо няма да стане. Нали тези крадци са назначени в държавните болници от свой хора от управляващите. За това има държавни болници - да ги точат.
  • 3 Близък на онкоболен

    8 0 Отговор
    Заслужават линч!Да висят по стълбовете за назидание......Боже,докъде я докарахме!
  • 4 Реалист

    1 0 Отговор
    7,6, 4 и накрая нито един, позната практика, алчността погубва човека,