23 Октомври, 2018 10:53 43 007

Нападателят държал Каменарска съблечена под ключ цял час

  • валентина каменарска-
  • валентина каменарска владова-
  • евгени костов-
  • адвокат

35-годишният Евгени Костов, който опита да изнасили адвоката в кантората ѝ, обясни, че е шизофреник

Нападателят държал Каменарска съблечена под ключ цял час - 1
Стопкадър: Bulgaria ON AIR

Нападателят на столичния адвокат Валентина Каменарска остава в ареста с мярка за неотклонение - задържане под стража. Миналият четвъртък 35-годишният Евгени Костов се опита да изнасили юриста, чиито услуги е ползвал повече от 8 пъти. Той я заключил в банята на кантората ѝ, където повече от час упражнявал физическо насилие над жертвата си.

Пред Bulgaria ON AIR Костов каза, че не си спомня за това си деяние, а пред съда обясни, че страда от параноична шизофрения и на два пъти е лежал в държавна психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

По думите на адвокат Каменарска решението на съда да остави Костов зад решетките е правилно, защото нападателят ѝ е опасен за обществото.

"Цялата му постъпка бе обмислена. Той влезе през вратата, държеше се необичайно. Отвори вратата на банята, дойде при мен, вдигна ме и ме вкара там. Бяхме в банята в продължение на час. Тъй като блокът е необитаван и има само работници, аз крещях и виках за помощ, но никой не дойде", обясни пред Bulgaria ON AIR нападнатият адвокат.

Каменарска допълни още, че в процеса на нападение е била съблечена, като някои от дрехите са били разкъсани, но до изнасилване не се е стигнало.

"Битката се водеше в по-голяма част на интелектуално ниво. Опитах се през цялото време да го разсейвам и разконцентрирам. Като му говорех, той се разсейваше. Имам няколко удара в челюстта и на други части от тялото. Той в началото директно си каза, че иска сексуален акт с мен. В прав текст каза: "Сега ще те изнасиля", сподели още Каменарова.



Свързани новини