23 Октомври, 2018 16:07 4 050 0

Подробности за мократа поръчка на Райфъла

  • райфъла-
  • атанас червенков

Без присъствието на ексдепутата Антоний Йорданов започна заключителната фаза на делото срещу Атанас Червенков - Райфъла и компания, съобщи Plovdiv24.bg. Оказа се, че призовкари 4 пъти са търсили Йорданов и съпругата му Татяна, но не са ги открили и призовките са върнати. Въпреки това се даде ход на заседанието и старт на пледоариите. Започна се с думите на прокуратурата, според която конкуренция е причината за поръчката на Аргир Гяуров, собственик на медицински център в Пловдив.

Нападението е поръчано от Райфъла на Веселин Загорски, който трябвало да получи 20 хил. лева за това. Самият Загорски наел подизпълнители - Генов и Романов. Така през февруари 2014 г. Гяуров е намушкан множество пъти с два кухненски ножа. Деянието е извършено с умисъл за убиване, защото е извършено с 30-сантиметрови ножове, с 20-сантиметрови остриета, направени са и множество пробождания в жертвата в зони с жизнено важни органи. Пледоариите все още продължават.

По отношение на палежите мотивите на Райфъла били обида към Антоний Йорданов, който не подкрепил Червенков за председател на ловно-рибарски съюз, в който членуват. Обидата прераснала в омраза, която довела до палежите на колите на семейството на Йорданов през януари 2014 г.

Подпалена е и колата на Павлина Хараланова - бивша служителка на Райфъла, с който имала любовна връзка. Тя прекъснала връзката си с Червенков и се обвързала с Петър Кокошаров, това накарало Райфъла да поръча палежите на колите на Хараланова и на Кокошаров. Прокурор Атанас Янков дори направи и профил на личността на Червенков - определи го като човек с високо самочувствие, арогантен, незачитащ мнението на другите, отмъстителен. И именно той е подбудител към всички престъпления, за което прокуратурата смята, че има несъмнени доказателства.

По-късно прокуратурата ще обяви какви наказания иска за подбудителя Червенков и изпълнителите на поръчките му - Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев. По-късно ще започнат и пледоариите на защитата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА