17 Ноември, 2018 11:55 2 077 4

Пиян опита да задигне оръжието на полицай

  • пловдивчанин-
  • дребно хулиганство

Инцидентът е станал в Пловдив

Пиян опита да задигне оръжието на полицай - 1

Пловдивчанин преспа в ареста и получи акт за 100 лева за дребно хулиганство. Противозаконната проява станала преди седмица в Кючук Париж, минути преди 23 часа. Мъж сигнализирал до спешен телефон 112, че има нужда от полицейско съдействие, съобщи "Трафикнюз".

Двама униформени се отзовали на сигнала, като на улицата на посочения адрес заварили мъж, който крещи и псува. Същият господин говорил по телефона, а от думите му можело да се съди, че събеседникът му живее на същата улица.

С думите „Слез да се разберем”, последвани от нелицеприятни епитети, разяреният мъж се опитвал да привлече вниманието на невидимия си събеседник. След две забележки на полицаите той прекратил разговора и обяснил, че той е подал сигнала за съдействие. Сам е признал, че е изпил 100 грама ракия и че е дошъл да се саморазправя със свой опонент.

Органите на реда обяснили на нарушителя, че това не е начинът, по който следва да разреши възникналия спор, и му обяснили, че може да отиде да подаде жалба в районното управление. Ядосаният мъж отговорил, че не бил запознат с тези процедури, но искал да получи съдействие на място. Полицейските служители му обяснили, че в момента нямало друго лице, което да нарушава обществения ред и че той не трябва да се държи агресивно.

Обясненията на полицаите още повече вбесили пловдивчанина. „Нищо не вършите, тъпаци! Вие сте *****”, обърнал се към тях нарушителят, като блъснал единия полицай и посегнал към оръжието му. После за втори път се опитал да отнеме пистолета, но полицаят го спрял и избутал. Наложило се пловдивчанинът да бъде отведен в районното.

На следващия ден му е бил връчен акт за дребно хулиганство, който Районен съд – Пловдив потвърдил.

Според магистратите пловдивчанинът е съзнавал какво прави, макар и употребил алкохол. Все пак той е без предишни прояви, неосъждан, семеен, работи, полага грижи за отглеждането на детето си. Именно заради това размерът на наказанието е минимален – 100 лева.

Решението подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    8 1 Отговор
    То и без това не им трябват пистолети. Само гарите да плащат с тях. Нашите бобита нямат пищови а никой не си позволява да ги пипне. Защо ли аджеба е така?ЗАКОН,РЕД И СПАЗВАНЕ МУ Е МАЙКАТА.
  • 2 ванката

    7 2 Отговор
    побъркаха ги от подигравкия тия момиченца от полицията ...

    Коментиран от #3

  • 3 Стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Женски въобще не разбираш нещата.
  • 4 Макаренко

    2 0 Отговор
    Дайте аз ще му ги платя,то това вече на виц прилича с тая "независима съдебна система" по-зле ще става.