Last news in Fakti

8 Март, 2019 15:44 42 194 30

Потресаващи подробности за трагедията във Велинград

  • христо спасов-
  • велинград

Минути преди да убие баба си Христо нападнал майка си

Май направих голяма беля", промърморил 29-годишният Христо Спасов от Велинград, докато полицаите го извеждали от къщата, в която той убил баба си.

Кървавата драма се разигра на 24 февруари в семейното жилище в кв. “Каменица" на курортния град. Дотогава в квартала смятали Христо за скромно и добро момче, което никога не е създавало проблеми.

Родителите му Мария и Любен Спасови, на които младият мъж е единствен син, са уважавано семейство сред местните. Бащата е международен шофьор, който по време на трагедията е бил на път, а майката е държавен служител. Затова съседите били шокирани в неделната сутрин, когато от жилището на Спасови се чули необичайна тупурдия, викове и писъци. Това ги накарало да се обадят в полицията.

Минути преди това Христо нападнал първо майка си. Все още не е ясно дали младият мъж предварително е планирал нападението, или всичко е станало спонтанно и провокирано от невинна дума или реплика. С дървен кол озверелият син първо пребил жената, която го е родила, като преди това взел мобилния ѝ телефон и го изхвърлил на улицата. Съседи твърдят, че 48-годишната жена се спасила от ударите на сина си, като успяла да избяга на горния етаж на къщата.

След като изпуснал майка си, Христо влязъл в стаята, където на легло била баба му. 71-годишната жена била временно в дома на дъщеря си, тъй като наскоро претърпяла операция за смяна на тазобедрена става. Дали младият мъж е разменил някакви реплики с баба си, не е ясно. Той започнал да я удря с дървения кол в главата, докато я размазал. Очевидци твърдят, че гледката била потресаваща.

При пристигане на полицейските екипи на мястото жената била мъртва. Разследващите са шокирани от необичайната и жестока агресия, но въпреки това смятат, че първоначално Христо не е имал намерение да убива, а по-скоро да накаже и нарани възрастната жена.

Към момента на убийството задържаният не е употребявал алкохол или наркотици. Няма данни да го е правил и преди това във времето. Досието му е чисто и никога не е попадал в полезрението на правоохранителните органи за каквото и да било. Спасов е с две висши образования - по информатика и компютърни науки, доскоро с това си е вадил хляба. Семейството е финансово обезпечено и това е изключено като причина за бруталното престъпление.

При първоначалните разпити след задържането му Христо не е дал никакви обяснения за побоя на майка си и убийството на бабата. По-скоро мълчал, отколкото да отговаря на зададените му въпроси. За краткото време от убийството насам се работи по две основни версии за тежката семейна драма. Според източници на “24 часа" младият мъж нападнал двете си близки жени, защото ги обвинявал за раздялата с приятелката си, на която изключително много държал.

Подобно мнение споделят и жители на квартала, които твърдят, че след раздялата Христо се сринал психически. Съседи дори разказват, че преди да се разиграе семейната драма, Христо нацепил с брадва на двора буквално на трески скъп дървен скрин, което ги изненадало и шокирало. Не са и допускали обаче какво ще последва.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добър

    26 30 Отговор
    Еми добър докато грабне дрогата.
  • 2 бай Иван

    28 6 Отговор
    Значи не е ясно дали са разменили реплики, но е ясно че я удрял докато я размаже..добре измислено :)
  • 3 Bubbles

    66 9 Отговор
    Подобна агресия не се отключва просто така, това е трупано с години.
    Най вероятно майката е била доста властна и винаги е налагала мнението си на сина си, оттук нататък можем само да гадаем как точно е влияла майката над момчето, а последната капка е била вероятната й намеса за да раздели сина си с момичето което не е удобрявала.
    Това разбирасе са само догатки...

    Коментиран от #11, #19

  • 4 Майката,

    28 8 Отговор
    сега ще си сърба попарата! Бащата и той да я пребие с кол, сякаш няма разводи. Ако не върви, младите ще се разведат! И бабата е наливала масло в огъня. :( Сега ще му ходят на свиждане, докато са живи.
  • 5 В боя му е майката

    8 5 Отговор
    Бой доде вденат тия де не вдяват с приказки !
  • 6 Случаен

    36 4 Отговор
    Истината е, че много от майките ревнуват синовете си. Това е голям проблем.
  • 7 Public Owner SkinHead 14 88

    22 45 Отговор
    А за психическият тормоз и разбиване на връзката с момичето ще осъдят ли глупавата му майка!? Всяко нещо си има причина. Тая я беше утрепал и нея, освен бабичката! Жалко, че само я е пребил. Такива комуняги родители дето все са недоволни от децата си заслужават затвор или смърт. Вместо да го оставят той да решава за живота си му намерили кусур в приятелката му, та чак и връзката им разбили злобните бабички - майка му и баба му. Да се пържи сега в ада бабичката, а момчето ще му дадат макс 20 години от които ще лежи максимум 10г. защото е за пръв път в затвора и няма досие и др. От затвора се излиза, от гроба не. А майка му да умре в адски мъки, феминизираната комунистка малоумна!

    Коментиран от #8, #14, #16

  • 8 ти го каза

    47 6 Отговор

    До коментар #7 от "Public Owner SkinHead 14 88":

    Пич,ти не си добре.
  • 9 месара

    13 13 Отговор
    незабавно да се върне смъртната присъда!!!
  • 10 един

    16 15 Отговор
    Маминото синче, че и татковото, не може да прости на двете жени, че според него по тяхна вина е останал без играчка. Много хора приемат партньорите си за собственост и при раздяла не търсят вина в себе си, а в околните. Типично за един разглезен тип. Баща тираджия, майка държавна служителка. Обзалагам се, че са привърженици на партията столетница! Присъдата на този синковец обаче трябва да е сурова. Не може да не е имал и други провинения, но са ги пазели в тайна, нали е единствен, разглезен и безотговорен, какво като е с две висши? Сега е ред на огромния адвокат да го защитава.
  • 11 56789

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    Пише се Одобрява, на с У. Нищо не оправдава убийство! И то по този изключително грозен и садистичен начин! Нищо!!! Да решиш, че можеш да си позволиш да надделее омразата в теб и да посегнеш на две жени, които са те отгледали! Може да бъде оправдан, само ако се докаже, че е луд!

    Коментиран от #12

  • 12 Bubbles

    20 5 Отговор

    До коментар #11 от "56789":

    Нищо не оправдава убийство така , ОБАЧЕ - Когато подтискаш един гняв с години и търпиш и търпиш и търпиш и в един момент просто избухваш и не мислиш.
    Това е психика пич, там няма оправдано или не.
    Тая жена дето го гледала ако не му давала да диша смятай какво е натрупал срещу нея.
    Другия вариант е след загубата на приятелката да е отключил някоя психоза, кой знае.
    И да прав си пише се Одобрен, моя грешка. :)

    Коментиран от #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коко

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Public Owner SkinHead 14 88":

    Спирай хапчетата че си го закъсал
  • 15 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    и на този лудия кой му дал книжка кола да кара
    опазил ни Бог от такива деца
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Олееееее

    17 1 Отговор
    Никой нормален мъж няма да се раздели с жена ,която обича,само защото майка му така иска. Като не одобрява, изнасят се в друг град и си живеят. Тоя е некъв ненормалник.
  • 18 АРЕС

    6 1 Отговор
    След 7/8 години е на вънка .Имах една съседка която застреля мъжа си а любовника го наряза на парчета.Той не влезе в затвора а тя лежа 10 години.Хубаи Български закони правосъдие и подкупни съдии.
  • 19 Консерватор

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    На мъжете майките са властни. И майка ми е властна, но не съм я оставил да ми движи живота и най-важното жива и здрава си е, а и е почитана жена.
  • 20 konservator

    2 2 Отговор
    Този си е мислел, че е господар на живота си, но изненада, не било съвсем така. Когато живееш бе Бог, движен от какво ли не, естествено стигаш до тук. Не казвам, че всички атеисти и неверници са убийци, но всъщност са – на мечти, на семейства, на взаимоотношения, на живот с цел и смисъл.
  • 21 Нечия майка

    14 4 Отговор
    На 29г. какво търси в дома на майка си,с 2 висши?
    Лигльо.
    Да си живее сам,да си се събира и разделя,както си иска.
    Ама за това трябват топки.
  • 22 Лично

    19 0 Отговор
    Познавам много добре това момче Ицо. Няма нищо общо с тези писани и на журналистите.
    Това момче няма две висшета и не е завършил никога висше. Следвал, но не е завършил. А пък за приятелката, която "той е люби, а тя не знае" правете си вие сметка какво е истина в тези писани и, защото това е някаква жълта новина, нищо повече. Ицо просто оттавна трябваше да отиде на доктор и да му предпишат някакви хапчета, най вероятно антидепресанти. А за това имат и родителите вина, защото на моменти не беше много адекватен. Не вярвах за случая, но явно всичко си има логика. Майка му не не го е командвала или баща му, винаги са били зад него и са го поддържали и издържали, защото за неговите 29 години няма и два месеца стаж, а затова виня родителите. Това е от мен
  • 23 Пустиняка

    6 3 Отговор
    Ами сигурно майка му и баба му са му спрели интернета и не е могъл да си довърши нивото на форт найт, така че е откачил и довършил играта на живо..
  • 24 ИЯО

    2 1 Отговор
    Кънтър Страйк-а си казва думата.................
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Bubbles":

    Голям психолог се извъди. Диплома имаш ли или само си чешеш езика?

    Коментиран от #30

  • 27 Селянин

    1 1 Отговор
    По тия села младежите са изтрещели отвсякъде.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Психотерапевт

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Николай":

    Здравейте! Аз съм дипломиран когнитивно-поведенчески психолог. Мога да потвърдя, че човешкият мозък може да бъде, колкото предсказуем, толкова и непредсказуем.