9 Март, 2019 20:48 13 750 19

Жоро Шопа проговори от Испания за Арабаджиеви (ВИДЕО)

  • жоро шопа-
  • арабаджиеви

Документите за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания

Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата, в която бяха арестувани, а са пристигнали там два дни преди да бъдат задържани. Те сами са се предали, каза пред bTV Георги Семерджиев. Той обаче не пожела да бъде сниман, нито записван, тъй като срещу него имало два атентата и присъствието на медиите значително излагало живота му на риск.

Документите за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания. Очаква се испанските власти през следващите 2 седмици да преценят, в зависимост от обвинението, къде да се гледа делото за екстрадиция.

Според източници на bTV семейство Арабаджиеви са настанени в затвор в Барселона.

Испанци разказват, че са виждали семейството в скъпия имот и по улиците на Кабрера де Мар много пъти през последната една година и са ги мислили за новите им съседи.

За някои от местните Маринела и Ветко са направили впечатление още преди година.

– Познавате ли тези хора?
– Мисля, че знам кои са. Те са българи, които имат много пари и си купиха къща тук.
– Къде е къщата?
– Ето там.
– Има ли кула?
– Да, има кула. Тук се вижда малко от нея.
– Откога живеят тук?
– От една година. Купиха си къщата, реновираха я цялата, караха скъпи коли и никой не знаеше откъде са дошли и какви са. Къщата знам, че я продаваха за милион и нещо, но понеже не я купуваше никой, ѝ падна цената и накрая я продадоха за 600 хиляди евро. Преди две години я продадоха и от една година я ремонтират, странно беше, че си доведоха работници от България и караха скъпи коли с български номера. Например кола, която струва над 100 000 евро.

Според други жители на Кабрера де Мар имотът с кулата е продаден на Георги Семерджиев през 2016 година. В селото имоти си купуват двама трима българи на година. Най-скъпият имот, продаден на българи, е на стойност 1,5 милиона евро.

"Тук има много луксозни къщи, но все са на хора, които имат бизнес. Хора от Барселона които живеят извън столицата", казва Хуан.

– Коя е нормалната цена за квадратен метър тук?
– Не знам, но виж, за 100 квадрата се дават 200 – 300 хиляди евро втора ръка. Ето виж, тук има къщи с басейни за милион и двеста хиляди.

В селото е забранено да се снимат частните имоти дори и да е от улицата. Самата полиция подсигурява видеонаблюдението за тези имоти, а въпросителните около задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви продължават да се увеличават.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shibalnici

    39 0 Отговор
    Не може да снимаш може да провалиш някоя нарко сделка и хазната в Варселона да изпусне парата.
  • 2 Shibalnici

    86 5 Отговор
    Баровците си водят майстори от България за да минат по евтино. Андрешковци случайно забогатели обаче душата си остава на прошляк!

    Коментиран от #11, #15

  • 3 Sibalnici

    43 1 Отговор
    Всички са такива първенюта имат пара обаче отново цепи крадената стотинка на две правят се на скъпи и че са израсли със златна лъжичка в устста обаче още торта им седи по упинците и си бъркат по зъбите с вилицата!
  • 4 Shibalnici

    47 0 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледне! Пари може да спечелиш обаче ниво иинтелек никой не може да си купи под злстните синджири и скъпите дрешки евтината душа не може да скриеш.
  • 5 Гюнеш от Максуда

    29 1 Отговор
    Същата работа,познат си купи къща във Виена от комисионни от Еврофондове,фирмата му е един от най големите донори на водеща политическа сила,почти няма голяма обществена поръчка да не я е спечелила и си водеше само Българчета да му работят по къщата.Друг познат ,земеделец (сега те са най богатите хора в България) си купи къща в Испания за няколкостотин хиляди евро в Барселона и пак само Българи водеше,даже накрая се изпокараха ,един приятел работеше при него,заради надниците,давал им по 100 лева на ден,и те избягаха,казали му че майстор и България си хваща спокойно тия пари

    Коментиран от #6

  • 6 7999

    31 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гюнеш от Максуда":

    Не е проблема,че им работят българи,има много добри строители в България и е хубаво парите да се върнат в бг,а не да ги дадат на чужденците.големия проблем е,как са забогатяли толкова,че да се стигне до покупката на такъв имот?????

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кълвач

    10 2 Отговор
    Дебилите, какви неща ги впечатляват....и, какви въпроси си задават!!!!
  • 9 Българин

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "7999":

    Цигари без бандерол и Дрога....Никой не смее да го напише.....защото трябва и да се докаже,но той от години е Най-големия ,,,,Дясната ръка на Брендо....,което означава,че си плаща достатъчно,за да е в Играта...
  • 10 Другия с коня

    41 1 Отговор
    Обикновенния гласоподавател би се Изумил за какво става Въпрос..... 500хиляди употребяващи Наркотици в България и Наркозависими дават поне 300 лева на месец за Дрога,което означава че този,който я внася и продава на дребно с Дилъри разполага с Бюджет 150милиона на месец....НА месец....Милиард и половина Годишно...Парите отиват за Чадъра от Всички Служби от които зависи Безнаказаност....Държавните служители,Партии....всички са На Колене пред толкова Пари.....
  • 11 DDD

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Shibalnici":

    Не си прав. Водят си бг работници, защото работят супер добре като им се плаща добре, а също така не коментират !
  • 12 BG citizen

    11 0 Отговор
    И кое по-точно е казал Жоро шопа? Че както е преписано не става ясно. Атанасова, явно отново не сте наясно и в час с материалите и отново със старата изтъркана от употреба рецепта - заглавието да е гръмко, а пък пълнежа - на кпой му пука!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 родно правосъдие

    10 1 Отговор
    И тези са били полулегални - те си живеят, а ние уж ги търсим. Но не искаме да ги намерим...
  • 15 мнение

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Shibalnici":

    Тези не са от случйно забогателите. Те са от онези - с куфарчетата! Тях Партията ги направи капиталисти....

    Коментиран от #19

  • 16 коментар

    5 2 Отговор
    Е що пък трябва да четем сайта афера?!Ми той си е на ония които направиха два фалита на България вече 90г и 96гг и бяхме на купонни системи през тези години,, и като извзеха властта през 2013г пак събориха банка от която винаги са си искали "'кредити"' щото си знаят, че няма никога да ги върнат......и така и стана!Който е грамотен само той знае да чете и той се интересува от миналото на България от преди 89г и след 89г до 2008-9г!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хълк Холган

    7 0 Отговор
    Със братя Галеви,какво стана.Кога щеги върнат в България даги съдим.Ахмед Доган с неговите фирми от обрачи ,какво стана.Кога съдиите ще се вземат в ръце.Май ще трябва пак оръжие да вземем в ръце и да накажем всички продажни политици,които ни докараха до това дередже.
  • 19 Червена нишка

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "мнение":

    Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата, в която бяха арестувани, а са си го закупили през 2016г. Другото е ясно...