20 Април, 2019 17:19 6 825 28

Осъден по делото "Чората" от Германия: В шок съм

  • чората

Антимафиотът Мирослав Писов пък само отиде до сградата на ОД на МВР в Благоевград, за да се предаде

''Аз съм в шок, как в петък вечерта без да имаме решение на ВКС ни издирват да ни натикат в затвора''. Това коментира Янко Граховски, единият от полицаите участвали в злополучната акция "Респект", при която загина благоевгадчанинът Ангел Димитров - Чората.

"Аз живея и работя в Германия. Искам да заявя, че не се укривам, до сега никой не се свързал с мен, не съм уведомен, а разбирам от медиите какво се случва. Имам постоянен адрес от 7 години тук. За всичките 14 години, от както се води този процес не съм пропуснал нито едно заседание. Справедливостта в този случай отсъства, защото никой от нас петимата не е извършил деяние, което да е укоримо и престъпление. Явно в момента сме на оценка какво общество сме изградили. Не мога да разбера каква цел се преследва и начина, по който се отнасят с нас", каза още Граховски, който се намира в Германия, пише struma.com.

Антимафиотът Мирослав Писов пък само отиде до сградата на ОД на МВР в Благоевград, за да се предаде на властите..

Вчера се появи информацията, че полиция и съдебна охрана го издирват заради влязла в сила присъда от 7 години на ВКС, го свари в София, където живее от 20 години.

Припомняме, че късно снощи започна акция по прибирането в ареста на Борис Механджийски, Георги Калинков, Мирослав Писов, Иво Иванов и Янко Граховски. Тази сутрин за ареста си разбрал и Мирослав Писов, който снощи не е бил открит на адрес в Благоевград, според Писов причината за ареста им е политическа. В шок са не само полицаите, но и семейството на Чората, които до късно снощи не знаеха за решението и арестите на петимата. 14 години продължи сагата със смъртта на Чората.

Случаят е описан в учебници по право, тъй като стигна и до Страсбург. Делото бе изключително тежко, полицаите бяха осъдени, после оправдани, след това делото бе прекратено и изведнъж след цялата тази сага, снощи излезе решение и започнаха арестите на бившите служители на РЗБОП.

Припомняме, че преди 14 години по време на операция "Респект", разпоредена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков, във времето, в което полицейската дирекция се управляваше от ген. Богомил Янев и шеф на РЗБОП беше Ал. Костов, се проведе акция за респект на кримиконтингента.

По време на задържането му издъхна Ангел Димитров - Чората. Казват след побой, нанесен му от петимата полицаи. После съдът заключи, че не е имало бой над задържания и оправда полицаите, които на по-низша инстанция получиха по 11 години затвор. Близките на Чората отнесоха делото в Страсбург и от там докладът е умопомрачителен, твърди братът на Ангел - Димитър. В оправдаването на полицаите са замесени хора от висшите етажи на властта. И днес, когато в държавата ври и кипи ВКС е заседавал и взе решение, което шокира всички, тъй като никой не очакваше такъв изход.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повръщащия

    29 22 Отговор
    Престъпниците спечелиха за пореден път!
  • 2 Дали вали

    49 13 Отговор
    Ченгета -убийци!По големи гангстери и престъпници от тях няма.И то законно,под протекции.Срещу процент,и алиби.
  • 3 Хахаха

    52 10 Отговор
    Най-накрая има възмездие за полицаи убийци.
    Чората е бандит, но след като са му сложили белезниците, са го смачкали от бой.
    Вероятно е убит, закото се приказваше, че има списък с политици от БСП, които са взимали пари от бандити, срещу протекции.

    Да стягат багажа, Борисов, Цацаров, Цветанов и други бандити
  • 4 Защо?

    18 5 Отговор
    Така е като няма конкуренция. Например, частен затвор. Полицаите съпроводени с журналисти и камери, за да се вижда и да е ясно, че правомощията не трябва да се превишават.
    А не после, ама бил паднал по стълбите.... и друго подобно.
  • 5 незнайко

    23 11 Отговор
    Може би сте прав ! Защо не се говори какво е работил и какво е продавал този Ангел Димитров - Чората. За наркотиците нищо повече не се споменава !!! Говори се само за смърта му . Ще излезе, че е бил НЕВИНЕН !!! Нали има роднини покровители в ДПС !!! Това е отвратително !!!

    Коментиран от #6

  • 6 незнайко

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    С поста си визирах изказването на номер 1.
  • 7 МЕНГЕМЕТО

    9 1 Отговор
    ЧОВЕКА ИЗГНИ БИЛ В ГЕРМАНИЯ И КВО ДА ПРАИМ ТИ ОБЕЛЯ ДВА КАРТОНА ЯЙЦА БОЛИ НАЛИ ДА АПНЕШ ОТ ПУИКАТА КОГАТО ВСИЧКО СИ ОСЪЗНАЛ

    Коментиран от #12

  • 8 Било

    17 7 Отговор
    Когато са с униформи маски пистолети на кръста и държавата за тях са много много силни Ами сега сега. Абсолютно превишаване на правомощията

    Коментиран от #25

  • 9 23679

    19 1 Отговор
    Паметта е нещо изключително ценно, макар че при съдебни процеси рядко помага. Това, което си спомням по случая, беше, че съдебният медик проф. Раданов беше жестоко убит на детска площадка, защото според огледа, който направи на жертвата, откри множество травми от пребиване. Това беше неговото заключение. Имаше свидетели, които криеха лицата си, и разказаха, че петимата полицаи са се нахвърлили на въпросния човек, наричан Чората, и са приложили насилие, при което той е викал, че се задушава. Убийството беше поръчково, поръчителите спасиха петимата полицаи от съдебна отговорност и както повечето неща в родната ни страна, остана един горчив спомен, липсата на справедливост беше очебийна. Не зная дали усещането, че живеем в криминална среда някога ще ни напусне. Търговията с наркотици процъфтява. За сметка на децата ни. Според съдебните правила за убийство няма давност. И след 50 години могат да ти потърсят отговорност.
  • 10 Is 200

    12 4 Отговор
    Те полицайте никога не са виновни.Още колко има за затвора.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Истината

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "МЕНГЕМЕТО":

    Чората е боклук колко деца е убил получил е възмездие..искаме полицията да ни пази а постоянно ги плюваме ...убили някъв подчовек
    ...късно са го убили трябвало е по рано а с него и роднините му.който го защитаваха единия от който професор ...гнусно а защо не се заведе едно дело за прикриване 100 %родата му е знаела с какво се занимава отделно че има и такива дето се гордеят с това

    Коментиран от #15

  • 13 Справедлив

    15 6 Отговор
    Този случай е тежък ,спорен и сложен..От една страна ,явно са превишили правата си , от друга , как да ни пазят от бандюгите , като нямат право да ги бият....

    Коментиран от #16

  • 14 Ричо

    9 1 Отговор
    Румен Петков щом е вътре в играта ,значи ще се пикае на криво не само във фонтаните на Плевен !
  • 15 отговор

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Май не си много сигурен. Дали жертвата е "подчовек" или поръчителите на убийството му? Тези неща подлежат на доказване, но ако полицията започне да ни пребива до смърт по улиците, съдебната система става съвършено излишна. Какъвто и да е бил, дали той или другите, това е друг въпрос, трябвало е да бъде СЪДЕН, да се чуе какво има да каже и да получи съответната присъда, ако се докаже, че има вина. А така човекът е убит, няма думата, всеки може да говори за него каквото му скимне. Страшно е, когато някой, който и да е той, разсъждава като тебе. Примитивно и противозаконно. Нали уж сме правова европейска държава?!

    Коментиран от #19

  • 16 отговор

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Справедлив":

    Нямат право да ги бият. Имат право да ги арестуват, а за останалото в държавата има съдебна власт. Тя определя кой да бъде осъден и на какво. Смъртната присъда е забранена. Камо ли да бъде изпълнявана по улиците. Хора, къде сте расли, наистина ли сте толкова не на ясно за нещата? Трагедия!
  • 17 Българин

    9 4 Отговор
    Браво! В статията пише,че делото било много сложно!!! Че кое му е сложното 5 човека пребили до смърт един човекче кое му е сложното ! Човека е мъртъв! Биячите системата ги прикрива и иска да тчги защити! ! За да може колегите им също като тези 5 малоумници да си бият на воля,даже и убиват! И да са безнаказани!! Добре че от Европа всеки ден казват,че работите в съда куцат! Та сега да им замажат очите ще осъдят и кметицата на младост и тия полицай! А кога ще осъдят собственика на GP grppo! - Никога!! Той работи за герб!
  • 18 Чичко тревичко

    8 2 Отговор
    Убиеца!!!!!! Мирослав писов!!!после казва,че причината била политическа!!! Браво Мирослав вчо!!най накрая си призна ти ,че тогава зад това ясноо и жестоко убийство стой политическа поръчка!!!! Значи убиваш човек и казваш че е политическа поръчка! Евала интелекта в теб е проговорило!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Усмивката

    2 0 Отговор
    Ами господин антимафиот.Уж сте умни и начетени полицаи.Не свързвате ли ненадейните виварести арести със времената около „апартаментгейт”.Знаете кой е „главата” на операцията .Имата „средства ” за противодействие.Не като обикновенния гражданин.На който и ножче не дават да носи ,заради заплахата към „главата”'.Вземете се в ръце най после .Имате пълната ни подкрепа.
  • 21 Slav

    3 2 Отговор
    сега 7 години ще ядете патки и бои защото сте убийци дано от там да не излезете живи
  • 22 Пострадал

    3 2 Отговор
    Вие знаете ли какво е да имаш наркоман в къщата си?Смърт за всички наркопласьори.Малко му е смъртта.Колко семейства са в агония заради дрогата?И вие които защитавате Чората ако не децата ви..внуците ви ще пострадат..ясно ли ви е това?Ясно ли ви е какво идва..мащаба му?
  • 23 Пострадал

    4 0 Отговор
    Вие знаете ли какво е да имаш наркоман в къщата си?Смърт за всички наркопласьори.Малко му е смъртта.Колко семейства са в агония заради дрогата?И вие които защитавате Чората ако не децата ви..внуците ви ще пострадат..ясно ли ви е това?Ясно ли ви е какво идва..мащаба му?
  • 24 Ганчо Жоржев

    5 0 Отговор
    В шок трябваше да бъдеш, когато пребихте човека до смърт! Сигурно тогава сте били доволни!? Господ забавя, но не забравя!
  • 25 за затвор

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Било":

    Този арест е чисто разчистване на конкуренцията !
  • 26 някъв

    0 0 Отговор
    полицайте редовно си превишават правата има много пребити докато са били в ареста и много след известно време почиват тук не говорим за това виновен или не е задържания тук става дума за превишаване на права полициятя не е съдебен орган а право охранителен
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.