23 Юни, 2019 09:33 3 688 6

Пострадалите в катастрофата край Ловеч са 12

  • ловеч-
  • катастрофа-
  • деца-
  • пострадали

От тях 8 са деца

Пострадалите в катастрофата край Ловеч са 12 - 1
Снимка: БГНЕС

12 души, сред които 8 деца, са пострадали при катастрофата между пътнически микробус и лек автомобил на пътя между селата Българене и Малиново, Ловешка област. В микробуса са пътували осем деца от Червен бряг и техен ръководител, уточнява novini.bg. Според информация от полицията водачът на микробуса не е спазил предимство при излизане на главния път София - Варна и се ударил в лек автомобил.

Всички 12 пострадали от катастрофата са откарани в ловешката болница с различни наранявания, без опасност за живота. След направените им прегледи двама от пострадалите възрастни остават за лечение там, а други трима, сред които и едно дете, са предпочели лечение в друго болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство.

Движението в участъка вече нормализирано.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    11 1 Отговор
    Моля Ви, да направим нещо това да спре. Може да се караме за всичко, но трябва вече да направим нещо. Всеки боже ден става нещо по пътищата. Ние сме виновни и ние трябва да го спрем и поправим. Моля ви всички !

    Коментиран от #3

  • 2 Трябва да се приберат

    8 1 Отговор
    Трябва да се приберат всички книжки и да се раздават обратно само на отговорни и разумни хора! Кой за какво не става и решава да бъде шофьор. Особено камионджиите са хипер нагли и тъпи. Мислят си, че някакви букви в книжката ги правят вечни! Наглеци и убийци!
  • 3 Трифонов

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "ДДД":

    През 1983г. умрелите и тежко ранените по немските пътища са 3 пъти повече, отколкото през 2014г. Статистика. При положение, че автомобилите са несравнимо повече, хората са несравнимо повече, скоростта е много по-висока и катастрофите са много повече. Как е възможно това? Просто е. Автомобилите днес са много по-сигурни. Новите, съвременни автомобили - тези на не повече от 7, макс. 10 години пазят хората и в тях и извън тях много повече, отколкото тези преди 20, 30 години. И автопроизводителите непрекъснато работят в тази насока. Трябва да се вземат крути мерки за драстично ограничаване употребата на автомобили на повече от 10 години. Тази година беше предприета правилна стъпка в тази насока с намаляването на данъците на новите коли. Но това е недостатъчно и не води до ограничаване употребата на 15, 20, 25, 30 годишни барутници. Техният данък продължава да е смешен. Когато данъкът на едно МПС, което навърши 10 години изведнъж стане от 200 лв. на 2000 лв. годишно, нещата може и да мръднат в правилната посока. Просто внимавайте следващия път, когато съобщят за поредната катастрофа със загинали, за да видите в каква кола са пътували. И ще се убедите, че съм прав.

    Коментиран от #4

  • 4 коментатор

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    Написал си пълни глупости !
  • 5 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Не мога дори за миг да допусна, че водача на микробуса, возещ 8 /осем/деца плюс придружителя им , не се е огледал ! Изскочил е на главния път, като заек от трънка, с единствената цел да блъсне лекия автомобил, така ли ?!? Не съм свидетел, не съм видял, но имам само един въпрос: КАКВА Е БИЛА СКОРОСТТА НА АВТОМОБИЛА, който се е движел по главния път ??? За месец време имам вече два идентични случая при излизане на главен път и то, в населено място!? Пътят, на който излизам е трилентов, еднопосочен и аз трябва да завия надясно. Имам видимост на ляво от около 150 метра. Гледам - няма никой . Подавам газ и излизам на главния път. И.....покрай мен от ляво профучава със клаксон лека кола със скорост не по-малка от 100 км/ч. Клаксонът е най-вероятно за това, че не съм спазил предимството на "колегата", който в населено място не се движи с 50-60 км/ч, а с два пъти по-висока скорост !?!? Хората са помислили, наслагали са пътни знаци и знаят, че с 50-60 км/ч ще се изминат до 80 метра, а аз имам поглед върху 150 метра и мога да предприема маневрата, при положение, че няма никой. Но при 100км/ч за 4 сек. се изминават близо 120 метра..... Е ?? Не микробусът е блъснал лекият автомобил, а ОБРАТНОТО !! Лекият автомобил се е движел със много, много висока скорост и е блъснал микробуса, който на практика му се е изпречил на пътя. Но вината не е във микробуса - убеден съм !!!!
  • 6 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    ЕСТЕСТВЕНО, АКО В ЛЕКАТА КОЛА Е ПЪТУВАЛ НЯКОЙ СЪВРЕМЕНЕН КАПИТАЛИСТ, ВИНОВЕН Е МИКРОБУСА !?