Last news in Fakti

29 Август, 2019 13:34, обновена 29 Август, 2019 13:41 5 346 14

МВР потвърди: Петима задържани в ОДБХ-Бургас, сред тях и директорът (ВИДЕО)

  • одбх-
  • бабх

На арестантите са повдигнати обвинения за подкупи

МВР потвърди: Петима задържани в ОДБХ-Бургас, сред тях и директорът (ВИДЕО) - 1

Петимата служители в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас са били задържани в Бургас, Несебър и Поморие при съвместни действия по разследването на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Сред тях е и директорът на дирекцията, на когото е повдигнато обвинение като ръководител на групата, споделиха от пресцентъра на МВР.

Петимата са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2016 г. В качеството си на държавни служители и с цел получаване на подкупи участниците системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти на територията на Бургаска област и са спирали реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция.

Документирани са редица случаи на неизвършени и прекратени проверки в търговски обекти в Бургас, комплекса Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен.

Между 400 и 900 лева получавали участниците в групата от собственици на търговски обекти в Бургаско за изготвяне на задължителната за всеки обект „Система за самоконтрол“. На търговците бил посочван конкретен човек, който да им изготви въпросната система. В случай че те я изготвяли сами, от ОДБХ им били издавани писмени предписания, като при неизпълнение следвали санкции. За да избегнат глобите, собствениците на търговски обекти били принудени да приемат изготвянето на нова „Система за самоконтрол“ от посочения от групата.

При извършените претърсвания в жилищата на задържаните и в 4 служебни помещения са намерени и иззети пари в различни валути с равностойност около 25 000 лева (левове, евро и долари), документи, записки, мобилни телефони, компютри и други доказателства за престъпната дейност.

На ръководителя на групата е определена парична гаранция от 150 000 лева. Парични гаранции от по 75 000 лева са наложени останалите участници.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone оригинала

    13 4 Отговор
    АМИ БИВОЛИЦАТА И ОФШОРНАТА ГЮВЕНДИЯ КОГА.???
  • 2 От началото е

    19 0 Отговор
    Така и в цяла България, със системата за “ самоконтрол”?!
  • 3 Bahti

    16 2 Отговор
    Герберастите ни пращат на Театър! Кради! КРАДИ!

    Коментиран от #13

  • 4 Тролл2

    16 0 Отговор
    Спрете да храдете и след два месеца ще се усети промяната !!
  • 5 Открили били?

    7 0 Отговор
    Схемата се знае , във всички съседни нам държави, дори в Италия, Китай и Индия!
  • 6 Ventura

    15 1 Отговор
    Във всички държавни учреждения е така. Нагласени наши хора да рекетират, от къде и каквото могат да откраднат. Затова сме на това незавидно положение. Оплювани от всякъде и от всички.
  • 7 Ф 16

    6 1 Отговор
    Да бъде отнето цялото имущество за фонд ф 16 блок 70
  • 8 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ТОВА Е И ДНЕС - КАКТО ПРЕЗ 1945Г. : ОЧИЛА ;ПЛЕШИВ И С ПОДРЯЗАНА БРАДИЧКА-РАЗСТРЕЛ -" ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА "НА НАЦИЯТА !!!! ОБАЧЕ И ДНЕС С КЬОРАВИНА ; ПЛЕШИВОСТ И "БРАДИЧКА" ВЪРШИШ ГАДОСТИ -ЗА ДА ОБЕРЕШ -БАЧКАЩИЯ /ДЕН И НОЩ /СВОЙ СЪНАРОДНИК !?!? ДА ОБИРАШ ТРУДОВИЯ СИ НАРОД Е ПО МАЙЧИНА ПОРЪЧКА-И ПО НЕЙНО ВЪЗПИТАНИЕ !!!!!!
  • 9 ПЕЩЕРНЯЦИТЕ И ВИНПРОМ ПЕЩЕРА

    4 0 Отговор
    Един по един си отиват неудобните. Само ние ще останем и ще властваме над държавата. Имаме властта,политиците служат на нас,медиите са наши. Никой не може да ни спре. А вие си коментирайте тук,мишоци,докато и вашия живот стане наш.Скоро ще направим монопол над енергийните дружества ,водните ресурси,горите. Изкупихме хиляди декари земеделска земя. Всичко което купувате ще го купувате от нас. А ако някой се осмели да каже нещо -слизаме от джипа и пред стотици погледи го бием,та да му дойде акъла,защото е ясно че никой от вас,мишоци,няма да свидетелства против нас. Защото се насирате като ни видите с рейндж роувърите и десетките ни охрани. Може само да коментирате тук-друго не можете. Ние сега превземаме България,а вие си коментирайте. Ние, Домуса, Маргините и още неколцина ще си поделим България,като накрая останем само Ние. А бойко ще ни бърше гъзовете,за да бъде с най силните. Хайде сега коментирайте.Мищоци. Ако Левски и Ботев си стояха вкъщи и коментираха като Вас,сега България нямаше да я има
  • 10 Гост

    5 0 Отговор
    ще се сетите защо на държавните длъжности пари за нормални заплати не дават, а всички ходят на работа и назначават родата си.
  • 11 Наблюдаващ

    4 0 Отговор
    Такива са новите партньори на ГЕРБ , мошеници и крадци бързо се надушват .
  • 12 Отчаян

    2 0 Отговор
    Ами започвам да крада и аз.
  • 13 Bulba

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bahti":

    На Димитровден : И НЕКА БЪДЕ ДЕН- накажете ги!
  • 14 Коко

    6 0 Отговор
    Стига циркове в този град крадливото Мити както наричат кметът на Бургас и неговите некадърници се правят че работят от неговото некадърно управление града се обезлюдяване останаха само те крадците и нещо наподобяващи институции а забравих и много ама много новооткрити работни места в които няма кой да работи ха ха ха работно място до работно място