Last news in Fakti

27 Септември, 2019 20:12 3 402 23

Полфрийман: Вече имам самолетен билет за Австралия

  • джок полфрийман

Австралиецът не прави планове за бъдещето си

Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е готов от понеделник. Това заяви в интервю за Нова телевизия Полфрийман след условното му предсрочно освобождаване от затвора.

Полфрийман не може да си обясни, защо след като бе пуснат предсрочно от затвора, се намира в Бусманци.

„Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам от къде, от миграция май, са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия”, разказа Полфрийман.

Той има издадена забрана да напуска България. В същото време твърди, че има забрана и да влиза в страната.

„Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина да бъда депортиран”, обясни убиецът на студента Монов.

Полфрийман коментира мотивите на Софийския апелативен съд за предсрочното му освобождаване.

„От 2015 година досега съм работил и учил в затвора, също съм бил учител по английски на българи в затвора в Казичене. Бях и в администрацията на затвора като вид секретар. Най-вече съдът споменава, че нямам един лош доклад, всеки годишен доклад е бил положителен 11 и половина години”, заяви Полфрийман.

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство.

„Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство”, попита Полфрийман.

„Има много от крайни десни движения, които отправят смъртни закани срещу мен, срещу всички, които искат да подкрепят моето освобождаване. Но не се страхувам”, каза още той.

Австралиецът не прави планове за бъдещето си: „Как може един човек да планира бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади”, допълни убиецът на студента Монов.

Той е изплатил малка част от 400 000 лева обезщетение за семейството на убития Андрей Монов.

„Досега съм дал затворническа заплата между 4 и 5 години. Ако съм имал заплата в затвора, съм дал 5 години на госпожа Монова. Останала част просто трябва да плащам както мога. Аз нямам пари”, каза Полфрийман.

Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишман Адвокат

    32 13 Отговор
    Ще осъдим държавата в Страсбург ако не те пуснат да се върнеш в Австралия, мойто момче. Че като я осъдим да се върнеш по-богат, отколкото си се родил.
  • 2 Kasapina

    14 41 Отговор
    СТУДЕНТА ФАШИСТ Е НАМЕРИЛ ТОВА КОЕТО ТЪРСИЛ . БРАНВО НА АВСТРАЛИЯ ЧЕ ИМА ТОЛКОВА ДОСТОЍНИ ДЕЦА НЕСА ДА СА ЗА ПРИМЕР ПРЕТ СИЧКИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гусето

    8 20 Отговор
    С право трябва да се прибере, задържането му е незаконно а и за убийството не е искал да го прави, това е съвсем случайна грешка и кръвнината до тук му е предостатъчно за не умишлено убийство
  • 8 Милиончева

    4 12 Отговор
    Пуснете го човеко бе зверове,че ми отиде милиончето.
  • 9 Сивата котка

    8 15 Отговор
    И ся, ако те нападнат не трябва да се защитаваш ли? Дузина хора срещу един...

    Коментиран от #19

  • 10 Нямал пари

    8 2 Отговор
    Ми няма да имаш, баща ти продаде цялото стадо за да пуснат телето на свобода! Да не го пускат докато не изплати кръвнината!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 На тази снимка

    2 0 Отговор
    ми прилича на В.Левски
  • 15 Абсолютно

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бял":

    Истинските мъже са винаги над 10 човека и скачат да бият един.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Това определя и обяснява всичко

    1 0 Отговор
    „Aз cъм длъжeн дa нaпуcнa cтрaнaтa. Cъщo e билa нaлoжeнa 5-гoдишнa зaбрaнa дa влизaм в cтрaнaтa. Тoвa в мoмeнтa e мaлкo aбcурднo, зaщoтo cъм държaн в зaтвoрa в Буcмaнци c eдинcтвeнaтa причинa дa бъдa дeпoртирaн”
  • 18 Не че нещо ама

    2 1 Отговор
    Комунисти мръсни Полфриймън е невинен
  • 19 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сивата котка":

    тоя никои не го е нападал.тои е нападателя .българчето е убито с удар в гърба.вземи малко се поограмоти.никои не го е било еня за тоя ненормалник.тои си е въобразил че е батман или нещо подобно и е решил да спасява колеики.

    Коментиран от #21

  • 20 Бега брачето ми в страната си

    2 0 Отговор
    Миг по скоро че тука държава нема а само псета крадливи
  • 21 Австралийчето

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Се е притекло на помощ на бит от голяма гропа хора човек ърво е бил бит и той извадил си е ножът и е предопредил той твърди че си е вдигнал ръката в въздуха на горе да видят да се изплашат и да се откажат но това не се е случило и после се е стигнало до по нататъчните събития според доказателствата и интервютата

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Австралийчето":

    тва дето пише австралиеца не е вярно.убития монов е наръган в гръб.удара е бил близо до гръбнака и е наранил дроба и сърцето.наръган е два пъти.бит циганин или къвто и да е не е открит.нито към момента нито след това.реално групата на убития задържат австралиеца до идването на полцията.имали са достатъчно време да го убият ако тва им е било желанието,а тои не е дори ударен.та да те питам как става така група от 16 човека те напада ти убиваш един и ръгаш друг в последствие те те улавят и предават на власта и на теб ти няма нищо?реално няма и пострадал друг от тяхното нападение ,щото ако имаше такъв тои щеше да е потърсил помощ в някоя болница.
  • 23 Smoka Smuk

    1 0 Отговор
    През 2014 бях в централния и от там го помня този, пед*л беше библиотекар изключителен буклук, дано го пр**бат и го върнат пак там. В централния го правеха луд.