Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 14:31 1 591 4

Убийците от Давидово остават зад решетките

  • давидово-
  • кладенец

Състав на Апелативния съд във Варна днес е потвърдил определение на Окръжния съд в Търговище, отказвайки мярката за неотклонение "постоянен арест" да бъде променена в по-лека

Убийците от Давидово остават зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

М.И., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че през юли т.г. убили свой съсед от търговищкото село Давидово, хвърляйки го в кладенец, ще продължи да пребивава в ареста.

Състав на Апелативния съд във Варна днес е потвърдил определение на Окръжния съд в Търговище, с което на 42-годишния обвиняем е било отказано изменение на мярката за неотклонение, съобщиха от институцията.

Синът и бащата са в ареста от 20 август. Още първите следствени действия установили, че 54-годишен мъж е бил убит на 20 юли, като е хвърлен жив в петметров кладенец. Според обвинението, убийството е било извършено през деня. Тримата били в дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития. Тялото му е било намерено няколко дни след сигнал, подаден от близките му, припомнят от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Съставът на Апелативния съд е споделил основанията на първата съдебна инстанция за потвърждаване на постоянния арест на М.И. Събраните при разследването доказателства водят и този съд до обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен.

Съдът отчита не само тежестта на престъпното деяние, което се наказва със затвор от 10 до 20 години, но и съдебното минало на М.И., осъждан четири пъти за различни престъпления.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпакчиев

    2 1 Отговор
    След пет или десет години ще ги пусна,за да тровят матрияла.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въпросче

    3 2 Отговор
    Колко ще се мотаете, та още няма максимална ефективна присъда?
  • 4 иванова

    0 0 Отговор
    За колко години са осъдени обвиняемите баща и син от Давидово Търговищко