Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 16:34 12 161 14

10 години по-късно: Без милост за убилия милионерка в Пловдив

  • здравко дечкин

32-годишният Здравко Дечкин остава зад решетките с най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“

10 години по-късно: Без милост за убилия милионерка в Пловдив - 1

Апелативният съд в Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“ спрямо 32-годишния Здравко Дечкин, предаде регионалното издание "Марица". Мъжът е обвинен в убийството на 57-годишната милионерка Виолета Балабанова, извършено преди 10 години.

Собственикът на клуб за билярд в Пловдив Здравко Дечкин е привлечен като обвиняем за това, че като извършител в съучастие със сина на жертвата Георги Балабанов /подбудител/ е отнел чужди вещи – дамска чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, от владението на Виолета Балабанова с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда, от която е последвала смъртта на нападнатата жена.

Апелативният съд прецени, че събраните доказателства по делото – показания на свидетели, справки от мобилни оператори за проведени разговори между обвиняемия и подбудителя малко преди и след деянието и иззетата от местопроизшествието дактилоскопна следа, дават необходимата доказателствена обезпеченост на обвинението.

Съдът прие също, че продължава да е налице и опасност обвиняемият Дечкин да се укрие или да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Аргументира се с обективната и субективна специфика на посегателството - то е извършено след предварителен сговор, във връзка с който е изпълнена детайлна и хладнокръвна предварителна подготовка, включително дебнене на жертвата, използван е нож, с който са нанесени многобройни удари, а впоследствие е предприето обмислено прикриване на следите. На тази база съдът прецени, че обвиняемият е личност, за която никак не е затруднително да извършва сериозни посегателства против имуществото и личността, както и да се укрие.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Трагедията се разигра на 30 септември 2009 г., припомнят от "Марица". Вдовицата вечеряла навън със сина си Георги, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му Здравко. Той се опитал да изтръгне чантата ѝ, но когато усетил съпротива, започнал да я ръга с нож в корема.

Медиците не успели да спасят жената и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията веднага паднали върху сина ѝ Георги, който наследил всичко, но доказателства не били събрани. Младежът разпродал имотите и го ударил на купон. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно Георги загина, след като се разби с мотоциклета си в "Слънчев бряг".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошото

    18 1 Отговор
    Зетя убил тъщата булката се разбила от мъка по зетя в слънчака...
  • 2 дедо

    66 1 Отговор
    Не знаех, че да ти изпаднат червата е средна телесна повреда!?

    Коментиран от #14

  • 3 ДИДО

    36 0 Отговор
    Той тоя много бързо е финиширал тия милиони .....
  • 4 бял

    36 0 Отговор
    Физиономия на тъпир
  • 5 ЦарВул

    42 1 Отговор
    Брависимо прокурорчета,съдии,следователи и други подобни!!След ДЕСЕТ години??К,во прайте Вие бе!Десет години?!?!Майко мила!!И този човек досега не е избягал и не е извършил друго престъпление?!?!Сега тепърва ще го извършва?Абе тя е една мътна и кървава!!Дано се намеси оная румънката и да вкара правилните хора в панделата заедно с .......досещате се кои!!
  • 6 Най-добрия

    21 4 Отговор
    300 години затвор веднага и за всичките му близки и наследници по 100 години.Без пазарлъци.
  • 7 Факт

    9 0 Отговор
    И милионерите са смъртни!
  • 8 Мда не е лесно да си просТ

    7 1 Отговор
    Всеки да си понася наказанието, единия заслужено се е самоубил, другия да гние у панделата до живот:-)
  • 9 Иванов

    17 1 Отговор
    Преди 10 години! Ако тва беше в Америка- тоя щеше да е осъден на 78 години затвор още същия месец. Наслаждавайте се на българската демокрация.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бравос

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    ..че какво ти е виновна демокрацията бре Иванов...,ти за комунизма ли милееш...,душичка клета...:, да не си мислиш че по комунизна е нямало такива неща--хахаха...имало е и то мн,просто не си чувал за тях заради цензурата...
  • 12 статистика

    4 0 Отговор
    През комуната убийствата имат число 180-220 годишно на 8.5 млн население.Сега на 7млн население са около 80-100броя годишно умишлените убийства, дет се вика само от катастрофите си имаме 600броя.През комуната от катастрофи гоним 900-1000 броя при много по-малко превозни средства спрямо днешните

    Коментиран от #13

  • 13 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "статистика":

    За убиствата данните не ги знам, но за убитите от катастрофи преди 10-ти си напълно прав. Пътищата и колите, тогава, бяха трагични. С Трабантите катастрофите бяха ужасяващи.
  • 14 ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дедо":

    да ама да ти счупят зъб е тежка