12 Ноември, 2019 16:06, обновена 12 Ноември, 2019 16:15 5 269 11

Задържаха избягалия шофьор, убил пешеходец в София

  • симеоновско шосе-
  • пешеходец

Загиналият 27-годишен мъж пресичал пътното платно на бул. „Симеоновско шосе“ на място, където не е имало пешеходна пътека

Задържаха избягалия шофьор, убил пешеходец в София - 1
Снимка: БГНЕС

Полицията е открила и задържала шофьора на лекия автомобил, блъснал и убил пешеходец на столичния булевард "Симеоновско шосе" рано тази сутрин. Водачът е отведен в Първо РУ, съобщиха от МВР.

Загиналият 27-годишен мъж е пресичал пътното платно на бул. „Симеоновско шосе“ на място, където не е имало пешеходна пътека. Инцидентът е станал около 7.00 часа днес (12 ноември). Според очевидци пешеходецът е изскочил пред колата. Шофьорът на колата от своя страна изобщо не е спрял след удара.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се изясняват всички обстоятелства и причини, довели до трагичната злополука.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    41 12 Отговор
    За всеки тсиганин който ни изскочи пред колата ли трябва да спираме? Той скача отпреде ти, а моментално получаваш досъдебно производство че си убил човек. Не е било и на пешеходна пътека.

    Коментиран от #5

  • 2 Цццц!

    8 14 Отговор
    БОКОЛИЦИЯТА е задържала убиеца, след като е проверила дали собственикът на джипа има друго виждане по въпроса. Хвала на такива служители!

    Коментиран от #11

  • 3 Ден за бягане

    39 0 Отговор
    Браво, че го откриха...но пешеходец, изхвърчал внезапно пред колата, кон, сърна, куче – станалото станало, защо шофьорът бяга, а не помага?
  • 4 ТТТТ

    31 2 Отговор
    Ами ако е искал да се самоубие шофьора пак ли е виновен!? И как щом не е минал на пешеходна пътека, може да се докаже, че не е искал да се самоубие,... За мен той е искал да се самоубие
  • 5 Иван

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Всеки който пресича на място без пешеходна пътека ли е циганин? В центъра на София цигани малко, но пресичащи неправилно, включително и на червено - много.

    Коментиран от #10

  • 6 ТТТТ

    18 6 Отговор
    По живково време, ако пресичаш където НЕ трябва и те удари автомобил шофьора не носи отговорност! Сега обаче сме евроатлантици с роми където ходят по улицата, а не по тротоара, ние нормалните трябва да ги заобикаляме като пресПътници

    Коментиран от #9

  • 7 Random

    17 0 Отговор
    "... на място, където не е имало пешеходна пътека..." Докато не стане така че пешеходеца да си понася вината че не пресича където трябва ще има и такива камикадзета
  • 8 някой

    5 3 Отговор
    Не е вярно това което казваш по време на комунизма а трябва да стане така
  • 9 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТТТТ":

    В чужбина все още си е така, пресичаш магистралата и някой те убие, този някой не носи вина. Нормално е да се пусне едно производство и да се изяснят подробностите, също така шофьора подлежи на наказателна отговорност заради бягство от инцидента.
  • 10 Инфо

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    То и сега има глоби за неправилно пресичане(5–10лв), ама кой ли ти следи и глобява виновните.
  • 11 Жан Виденовски

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цццц!":

    И как разбра ? Май пишеш наизуст.