Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 18:40 78 474 81

Проговори съпругата на изнасиления и убит доцент

  • стефан нейков-
  • илия стоичков-
  • доцент

Поради ужасяващите подробности за убийството делото на Стоичков бе гледано от окръжния съд в Пловдив при закрити врата

Проговори съпругата на изнасиления и убит доцент - 1
Снимка: БГНЕС

Убитият доцент Стефан Нейков създал нови сортове салати "Ира" и алабаш "Ники". Извергът Илия Стоичков, който ликвидира 70-годишният уважаван учен, получи в сряда 20 години затвор на първа инстанция, пише "Телеграф".

Престъплението срещу доц. Нейков, който бе пребит и изнасилен с бухалка, стана вечерта на 2 юли миналата година.

Движещата сила на убиеца била ревността. Жената на Илия искала да продължи висшето си образование в Аграрния университет и потърсила доцента за съдействие, съобщиха от прокуратурата. Двамата си уговорили среща на пусто място край село Оризари, където обаче били причакани от Илия. Доцентът трябвало да съдейства за изпитите срещу секс и пари, гласеше версията на на държавното обвинение.

Година и половина по-късно никой от съседите и близките на жертвата не може да повярва, че 70-годишният може да предизвика такава дива ревност у човек с 30 години по-млад от него. Според всички, които са познавали доцент Нейков, той е бил изключително предан на семейството си. Дори, когато е изобретил двата нови сорта, което му отнело години труд, ги кръстил на най-близките си. Салатата "Ира" носи името на неговата съпруга Ирина, а алабаша "Ники" - на сина му.

"Това е брутално престъпление, което е било предварително замислено. Огромна помия се изля върху него и нас, а той и на мравката път правеше. Имаше над 300 научни публикации у нас и в чужбина. Двата нови сорта "Ира" и "Ники" са кръстени на нас. Носят нашите имена. Потресени сме. В шок сме. Всички в Садово, Чешнигирово, който го е помолил да отиде и да види растенията му за болести, винаги се е отзовавал. Винаги е помагал. Какви бяха тези помии, не мога да разбера. Пенсионер е и не е преподавал от много години", каза седмица след убийството почернената му съпруга Ирина.

Думите ѝ потвърдиха и съседи на семейството, които не скриха своята погнуса от това. Съпругата Ирина и децата ѝ се чудят как да продължат живота си и как ще гледат хората в очите занапред. Именно поради ужасяващите подробности за убийството делото на Стоичков бе гледано от окръжния съд в Пловдив при закрити врата. Вдовицата и децата на доцента се явяваха на всяко едно заседание, като категорично отказваха да коментират каквото и да е било.

От прокуратурата обаче са категорични, че версията изпити срещу секс и пари е водеща в разследването. Той е познавал 32-годишната съпруга на убиеца от 2005 година, когато тя била студентка и че още тогава двамата са имали някакви отношения. Какви по-точно, прокуратурата не пояснява. Тогава жената е била състудентка на сина на Николай, завършила със степен бакалавър.

"Чрез сина му се познавали. Тя е записала магистратура, прекъснала е и след това е записала отново, за да си завърши образованието. И е осъществила контакт с доцента, за да ѝ улесни следването. Искала е да ѝ помогне за изпитите чрез контактите, които той има в научната общност", обясни по време на разследването зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 103 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възелиний.

    88 206 Отговор
    Само така трябва да се наказва изневярата и най важното без възелин. 😂

    Коментиран от #71, #74

  • 2 Само да попитам?

    70 179 Отговор
    Кой край на бухалката е използван за изнасилването .

    Коментиран от #10, #20, #65, #81

  • 3 Омг

    93 112 Отговор
    Еха този е за орден Стара планина, не за затвора, ама нали този доцент е преподавал на Бб кинг
  • 4 Да съдят доцента посмъртно

    115 137 Отговор
    Много хубаво,че си го е получил “многоуважавания” “доцент”.Естествено повечето хора оневиняват момчето от чисто морална гледна точка,но законите са си закони.Жалко че важат само за обикновенния човек,но по един ,или друг начин всеки си го получава някога.
  • 5 Кьоравата Темида

    152 81 Отговор
    Не 20г. , по справедливо е ......ДО СТЕНАТА !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иво

    185 17 Отговор
    .... Двамата си уговорили среща на пусто място край село Оризари.... - питам се в кои случаи човек си уговаря срещи на такива места ?

    Коментиран от #36

  • 9 Обективен

    147 68 Отговор
    Ма той си бил много свестен, дори кръстил някакъв алабаш на синиът си, обаче решил да замези със "крехко, агнешшко", понеже е бил овластен...А, коло пъти тоя измекяр е "замезавал" и раздавал дипломи по тази причина?
    Малко му е! Трябвало е да го побият на кол!

    Коментиран от #12

  • 10 Ххх

    50 14 Отговор

    До коментар #2 от "Само да попитам?":

    Защо, и ти ли смяташ да се изнасилваш ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ххх

    141 15 Отговор

    До коментар #9 от "Обективен":

    Какво си седнал да четеш морал ? Ти самият толкова ли си праведен ? И никога не посягаш на чуждо ? Той убития че не бил цвете за мирисане е ясно, но вината е взаимна, не само негова. Жената, която го е търсила за какво не си е решавала проблемите по стандартния начин, като останалите ? Значи хем да му ползва протекциите, ама - той само бил мръсника ?

    Коментиран от #53

  • 13 Оня без коня

    97 45 Отговор
    С Илия се чухме 3,4 часа преди да направи белята. Говорихме доста, впрочем имахме уговорка за кафе-но не се разминахме. Та смело бих твърдял, че нямаше никакъв намек или въобще не улових никакви колебания у него, които до подскажат, че нещо го тревожи, дразни или притеснява. Въобще не изглеждаше да е нервен или каквото там. Казвам го като човек, който го познава много добреи и смея да твърдя, че все нещо щях да усетя в поведението му. Имали сме добри и много тежки моменти и бих казал, че беше предсказуем поне за мен. Дори и да е било планува о.. То не е включвало убийство. Или всичко се е случило там от подбужда до крайния изход. Глупава постъпка.. Но не мога да го обвиня. Едва ли аз бих постъпил по различно-поне първите 30 минути. Илия не беше светец! Беше си съвсем нормален човек трепещ се от работа за благото на семейството си, кроящ планове за бъдещето си как нас останалите. Но живота е изпитание, кой издържа, кой не. Тъпото е,че е мераците на един дърт перверзник отнеха бъдещето на едно малко дете. Доведоха до такъв развой на нещата. Илия сгреши в живота.. Но виновен е и този който го подтикнат към това. Не очаквам нещо добро от решението на съда. Илия все пак е прост шофьор, не е част от елита на Пловдив, не е прекръства разни салати.

    Коментиран от #24, #26

  • 14 Факт е,

    126 18 Отговор
    Че доцента е решил да удари едно мъдо на присетилата се на стари години студентка, както знаем няма нищо безплатно на този свят, с изключение на сиренцето в капана на мишката, тя е постъпила като класическа к......... а, светнала е рогоносеца за схемата, виж сега колко съм ти вярна, и оня балък селски БЕК неграмотен го утрепал, сега резаците и загорелите мангусти в панделата, ще го посещават денонощно в турското посолство, ще съжалява и ще вие като магаре, ама гъз глава затрива, а к............... та ще си вее барака на свобода, а на балъка ще му спускат хризантемата от любов.

    Коментиран от #27

  • 15 локомотива

    62 32 Отговор
    Е дядката закономерно е дал фира,какъв похотливец моля ви се.Хем ще е за назидание за колегите си от тази група.
  • 16 Хмммм

    86 22 Отговор
    Истината е, че е пълно с такива изкудкудякали професори в висшите учебни заведения, още от времето на соца, само ще я олигави но се натиска , а сега има и виагра , и съм напълно склонен да им повярвам !

    Коментиран от #18

  • 17 Ruthless

    104 16 Отговор
    Не е само тоя с такива наклонности! В университетите е пълно с такава измет, за болниците да не говоря доктори професори всички искат млади 20 годишни момиченца, нищо че са по на 60 70 години. Дори и повечето се знят но нищо никой не прави срещу тях и ето ви резултата.... Гнусняци долни! В днешно време най голямата и гнусна измет се крие под очилца и бяла престилка!
  • 18 Дядката

    59 16 Отговор

    До коментар #16 от "Хмммм":

    Имам един личен приятел на 77години,и да ти кажа хич не ги лигави, и не ги бави, бохем и паралия, и здраво ги пердаши, ще ме питаш откъде съм сигурен, ами има видео, човека си подсигурява доказателства, и аз като тебе така си мислех, че ги лигави, но повярвай ми, здраво клатене отнасят.

    Коментиран от #23, #41

  • 19 Гост от Пампорово

    126 7 Отговор
    Не е виновен,който яде баницата,а който му я дава,така че студентката не е изнасилвана и с даскалът сексът е доброволен. По добре момчето да се беше справил с жена си а не с доцента,защото днеска е той/доцента/,но утре ще е друг.Който си е свикнал да му е вътре,няма проблем с кой и по какъв повод ще го направи!

    Коментиран от #38

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МЪЖКИ ПРОСТАК

    41 30 Отговор
    БРАТОЧКА НАПЪЛНО НОРМАЛНО Е.ДЪРТАКА ЯКО ГО ТРЕСЕ ХОРМОНА И МУ СА МУШКА МЛАДО ЯРЕ ПЪК ЖЕНА МУ ВЕЧЕ МЯЗА НА СМАЧКАНА СТАФИДА.САМО ЧЕ НАКРАЯ ВМЕСТО ТОЙ ДА ГЪКА НЕГО СА ГО ГЪКАЛИ МУ ХА ХА ХАААААААА!!!!
  • 22 Нали така

    81 11 Отговор
    Тя първа е поискала непочтена услуга. Той предложил непочтена
    сделка......Можела е да каже ЧАО...... а те раздават справедливост, когато самите те са непочтени....А тъпака набивал бухалка а на него си кол в задника....за 20г.....Лошото , че ние ще му плащаме разходите....

    Коментиран от #56

  • 23 Хммм

    33 4 Отговор

    До коментар #18 от "Дядката":

    Аз ти вярвам, имах напредвид , ако не му става , а си има хора на тази възраст без проблеми , ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ!

    Коментиран от #35

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Щерю

    24 6 Отговор
    Тос илиян е еврейска зган
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Алко

    61 19 Отговор

    До коментар #14 от "Факт е,":

    Мисля, че нещо не сте в ред всички.
    На 70 години едва ли може да вдигне самолета.
    Според мен за това му трябва виагра.
    Но шафрантийте са готови на всичко за да се издокарат с диплома и положение. Нищо че нямат капка сиво в тиквата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Както виждате драги вулгари

    9 32 Отговор
    Разлика между черни българи и бели сигани няма. Все са брънки от голямото индоарийско братство с все прилежащи му табиети.
  • 30 LEGIONARIVS

    92 29 Отговор
    Нима сте толкова тъпи че не се досещате че извършителя и момичето са го подмамили нарочно на пусто място, за да му дадат урок на тоя дърт помяр! Можеби целта не е била убийство, просто не е издържал! Такива кат тоя боклук са прекалено много, аз като бях студент и ходех на частни уроци по математика преподавателя който всъщност беше и в управата на университета лично с цялата си наглост ми се хвалеше как вика у тях момичета по на 19 20 години за да ги чука и да му лапат за да ги пуска напред и тва за никой не е тайна, колко предавания се направиха с такива измекяри,че и по господарите даваха такива, държава и прокуратура като няма ей така се получава, искали са да го накажат , но не е издържал! Дано пуснат момчето по бързо

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Бай Ганю

    44 20 Отговор

    До коментар #30 от "LEGIONARIVS":

    Най - свястния точен , кратък и компетентен коментар. Браво.

    Коментиран от #33

  • 32 Помияр

    29 36 Отговор

    До коментар #30 от "LEGIONARIVS":

    си ти ,като тоя изверг. Какво изобщо си правил в Университет е отделен въпрос. Такива примитиви изобщо не трябва да се учат да пишат. Чистачи на кенефи трябва да бъдете през целия си жалък живот. Костовото разделение в някои държави с примитивно население е наистина добро !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Оня без коня

    21 7 Отговор
    По този ред на мислене..ще има доста изнасилени с бухалки разни. Те даскалчета от аграрния много начетени нещо го раздавате
  • 35 Коко

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хммм":

    Напредвид? Що не изпонавпредвид?
  • 36 Коврата е искала да лапа мущука

    35 4 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    И да вземе изпитите е това образование ли е после ще говорят колко било важно човек да има висШо.Иначе тоя изрода са ще го треска в затвора и си го заслужава. Щото коврата е виновна дъртия манаф що да не и го набия като тя си го е търсила срещу услуга.
  • 37 читател

    37 9 Отговор
    Първо да е оправил жена си после доцента.Сега кой ще оправя следващите и тъпкачи.

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сиси

    58 3 Отговор
    Интересно ми е тя защо е на свобода?!? Тя е съучастник!

    Коментиран от #43

  • 41 Булгар

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Дядката":

    Ти ли си , този дядка бохем ?!!!
  • 42 Някой си

    38 4 Отговор
    Много предан на семейството си. А какво прави посред нощите в покрайнините на Оризари ?
  • 43 Ми за да я клецкаме

    13 11 Отговор

    До коментар #40 от "Сиси":

    Затова е на свобода. Си направи вип профил в интернет и ще се предлага за пари. По сто лева на човек за деня е събрала 5000лв. Но тя трябва да си има сводник който да е жив и вземе парата. Все пак хората и обществото трябва да я ненавиждат заради сторилото. Тя трябва да бъде в сливенския да и лижат пчката. Лошо. Мн лошо. Жалко. Поне ни я дайте правим секс с нея.
  • 44 ЗЛОБЕН

    22 9 Отговор
    Чета коментари на елементарни и неуки хора. Не вземайте отношение като не се знае истината. Та най- лесното оправдание на убиеца е ревност. Така е било от хилядолетия.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Вратата се отваря навътре

    51 4 Отговор
    Жената е не по-малко виновна . Може да е предизвикала професора с к..венското си поведение , подсказала му е с езика на тялото , че нещо може да се случи , отишла е на нерегламентираната среща. В такива случаи се процедира с ясно изразен категоричен отрицателен отговор ,в самото начало , дори и да и струва образованието. А младият ревнив глупак вместо да му забие няколко шамара , на професора , и палавата си жена , и всичко да приключи до там тръгнал да го трепе , без да разбере къде е всъщност корена на злото . Е сега него ще го насилват в затвора , а жена му ще си намери други да и завършат образованието.
  • 47 Номенклатура

    16 30 Отговор
    Тоя бокл*к жив от затвора да не излиза,откъде накъде уважаван учен ще бъде убиван от някаква си утайка.Я сега в панделата да лапа пишки

    Коментиран от #49

  • 48 Мечо пух

    25 12 Отговор
    И какво ако дедкото я беше измандръсал тая мастия, сега щеше да има диплома и тъпака да е навън !!
  • 49 локомотива

    26 10 Отговор

    До коментар #47 от "Номенклатура":

    А уважавания учен кво прави на къра посред нощите,сигурно е правил откритие нов сорт бухалка в г-за.
  • 50 един от всички

    35 4 Отговор
    Нищо не оправдава това убийство! Какъвто и да е бил човекът,убийството си е убийство по особено жесток начин. А сега естествено,че онази ще свидетелства че какво ли не е искал от нея,за да оправдае мъжа си.А него че го е помолила за услуга и му е предложила да излязат на среща,едва ли ще го каже. Тя е била стръвта,примамката за извършването на убийството.
  • 51 Значи

    36 3 Отговор
    Много държал на семейството си дъртака обаче му се мандръса момиче по младо от децата му. Иначе кръщава салати на тях. Може наистина тая мадама да е ковра и да го е провокирала но той ако е достоен възрастен мъж щеше да и откаже и вън от университета. А и съм сигурен че тя е била изнудвана за секс от него. Имам позната млада жена която ми е разказвала че редовно са я късали на изпити защото е отказвала секс на такива мръсници. Единия наглец не я допуснал на изпит защото не била гримирана. И аз ако разбера че някой изнудва жена ми за секс така ще постъпя. Няма да го убия и изнасиля но ще изяде шамарите и после ще го закарам при жена му и децата му да им разкаже пред мен защо съм го бил

    Коментиран от #59, #60

  • 52 Чата

    15 5 Отговор
    Че той насила ли е замъкнал уруспията у Оризари? Значи, тя невинна, така ли? Това жените са опасно вещество!!! Държи се човек прилично, а те се усукват около теп - ще те изкарат мухлю и педуин! Посегнеш да направиш нещо като хората - буклук, мръсник, развратник, дрът пес.... А може и да те напънат с бухалката! Избирайте - мухъл или бухалката!
  • 53 Обективен

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Не, не си ме разбрал! Аз не искам да чета морал. Аз съм човекът, който най-малко има право да чете морал. Изобщо не съм бил цвете, така ,че нямам право.
    Аз, просто погледнах обективно на нещата в случая. И те са именно така, както съм ги описал. Същото се отнася и за мен, защото и аз съм такова лай-но, като дъртия ебльо.
  • 54 пак ли

    5 0 Отговор
    70г.дУцент,искал да помогне,но избрал грешно място..
  • 55 Шаран БГ

    11 1 Отговор
    "..........на пусто място край село Оризари " Интересно, какви научни контакти щяли са да осъществят? А Илия не е пожелал да влезе в кръга на научната общност......колко работи още е щял да научи ?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сортаджията

    17 1 Отговор
    Открил е няколко сорта салати и е оправил безброй студентки. Няма нищо случайно. Отишъл е на къра, за да направи поредна бройка, за да се хвали, че все още го може, дори и като пенсионер. Но рогоносецът е знаеш какво ще стане. Има много по-добри начини да го накараш да си плати, но е превъртял и го е убил на място...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ами ако...

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Значи":

    Е по- бабанка от теб?
  • 60 Ами ако...

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Значи":

    Е по- бабанка от теб?

    Коментиран от #63

  • 61 8734

    14 5 Отговор
    Дъртият пергишин си е получил заслуженото изнасилване, но не трябваше да го убива. Трябваше да го закара с бухалката отзад в болницата и да бъде мил и любезен с него. Щеше да получи условна и 2000 за обезчестяването.
  • 62 Евгений

    4 0 Отговор
    , експеременти винаги свързани с сексуални грехове от Дявола и краят на последствия в магиосничеството фатален ! Покайте се за греховете си
  • 63 Ами

    8 6 Отговор

    До коментар #60 от "Ами ако...":

    На 43 съм. Висок съм 1.86 и тежа 104кг. Селско момче съм работя 800 декара земя и гледам 40 крави. Ям предимно храна която семейството ми само си отглежда. Прекрасно се справям със всякакъв дървен сап независимо дали в края му има мотика , лопата , вила или брадва. И за мой късмет съм ловец със една гладкоцевна двуцевка и една нарезна карабина.

    Коментиран от #66, #67, #68, #73

  • 64 Ставри

    4 1 Отговор
    Кат го гледам мъжо и къв тюмбел е,че ми става смешно!
  • 65 Дългия

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Само да попитам?":

    А ти кой край искаш, или и двата са ти малки?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Еле

    3 1 Отговор
    Няма уважение и страх от закона. Затова има подобни деяния и престъолрния.
  • 70 Бай Хой

    10 4 Отговор
    Потресен съм от голяма част от коментарите. Каква е тази жестокост и жажда за кръв, бе, хора? Опомнете се! Това ли е представата ви за справедливост? Ами хайде всички да се изтрепем и изнасилим.Само да напомня, че жената също извършва престъпление.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Моньо

    5 4 Отговор
    Така е като не могат да си задоволят жените, жените им ще ходят там където могат. А и по-лесно изпитите ще си вземат. Щом го може на 70 години човека, нека да го прави. Путьото дето не му става може само да се ядосва на инпотентноста си и да се гаври. Сега трябва да му вкарат бухалката отзад, но ще вземе да му хареса и пак няма да е наказан.

    Коментиран от #75

  • 73 Шамара

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ами":

    И после 20 години на топло, а кобрата ще продължава да се мандръса.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бивша студентка

    11 2 Отговор
    А тя какво търси при стария ? Ходатайство. Тя е виновна.
    На мен никой не е налитал. Учех си и не съм се срещала с преподавателите си насаме.
  • 77 nona

    0 0 Отговор
    Vinovna e momiceto ,sega tya e na svoboda a toy v zatvora,koy ste ya paxi sega, tya e iskala diploma , toy ne iskal da i dava ,zasto go obvinyavate docenta, nikoy basila ot nikogo nishto be vxima,
  • 78 Аха

    0 0 Отговор
    Системата ни убива! Помощ! Тя ни прави похотливи, продажни, убийци, крадци! Помощ!
  • 79 Светла

    1 1 Отговор
    20 години ли струват в България човешкото достойнство и живот ? Доживотна присъда за изверга!
  • 80 ЖОРО

    2 2 Отговор
    Все известно е че тия доценти си искат пари и секс.Вие как бихте постъпили ако такъв поиска от дъщеряви секс? Повечето ученички го правят и си траят.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.