Last news in Fakti

5 Юли, 2012 10:53 5 231 4

ГДБОП откри 12 тона хашиш за 360 млн. евро в Мировяне

  • хашиш-
  • мировяне

Близо 12 тона хашиш на стойност към 360 млн. евро са открити в склад близо до софийското село Мировяне. Това обяви шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров пред журналисти в самия склад. Това е концентриран хашиш, който, ако се разпространи както трябва, цената му ще е много по-висока, поясни Флоров.

Групата, която седи зад хашиша край Мировяне, била същата, която седи зад хашиша, заловен на 2 юли във Видин, подчерта Флоров. Той отказа да каже имената на заподозряните пред журналистите, тъй като те са пуснати за издирване.

Хашишът се произвежда в Мароко и е предназначен за страни от ЕС, за Белгия и Холандия.

Днес е един хубав ден. Освен че е празник на МВР, на колегите от отдел „Наркотици”, на които аз лично искам да благодаря за чудесната работа, в рамите на няколко дни успяхме да заловим останалото количество наркотични вещества, за което имахме информация, посочи Флоров.

"Виждате, че нашите граници са надеждни и спираме наркотика на наша територия, защото над 16 тона хашиш – 12 тона в склада в Мировяне и 4,2 във Видин, щеше да влезе в страните, които ни критикуват", коментира началникът на ГДБОП.

Допълнителна информация по случая е изпратена до директора на Европол, посочи от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него с това заловено количество България си изпълнявала ангажиментите като пълноправен член на ЕС.

Премиерът Бойко Борисов пък посочи, че палетите, в които е сложен хашиша, били в гипсокартон, който се произвежда във Видин и се изнася през видинската митница. Според него обаче по-интересен бил начинът, по който се транспортирала дрогата. По думите на Борисов до нашите териториални води идвал кораб и хвърлял пратките в пакетите в Черно море, след което идвал рибар и ги взимал. Фолиото в което били опаковани пратките, пазело наркотика сух. "Дано не намерим и пострадали рибари следващите дни", надява се премиерът.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов освен, че похвали на празника на министерството пожарникарите за гасенето на пожара на Витоша, отбеляза задоволството си и от работата на колегите му от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.  От вчерашния ден те успяха да документират и да задържат 12 тона наркотични вещества, което означава, че те продължават да изпълняват своите задължения, каза Цветан Цветанов. „Някои псевдоспециалисти и псевдополитици искат да дават оценка и унижат вашия труд и труда на всеки един от нас, допълни той. „Горд съм, че съм министър на вътрешните работи”, каза още Цветан Цветанов.

Само преди няколко дни митничарите във Видин заловиха четири тона хашиш, укрит в камион, пътуващ за Белгия. Тогава на фона на ударената пратка лично Борисов обяви, че Брюксел трябва да благодари на София и заговори за сигурността на външните граници на ЕС.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркомана

    1 0 Отговор
    Не съм виждал хашиш ма това на конска фашкия ми мяза
  • 2 Джорето

    1 0 Отговор
    И на това има вкус...
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    i to si e l..na
  • 4 фарфор

    0 0 Отговор
    мароканския хашиш е доста добро качество- ползвал съм го в Испания където патрулиращ полицай ми предложи за компания- ама в Уелба си е нормално, вижте картата! Хашиш, амфети, кока, хероин и ... абе продават се на фонтана до община Варна, за да могат да се хвърлят бързо ако някой реши да наруши бизнеса на Киро и Марешки- тея лекарства да разкажа ли как се пренасят в багажа на делегатите? Ама лоошото е че у нас всичко е мента- купувал съм си уж марокански хаш от фонтана- верно ми пробутаха г..на с маргарин- още се чувствам подхлъзнат. Иначе пожарникаря ще го бият холандците, ония без канабиноли не могат