Last news in Fakti

28 Август, 2012 17:24 2 187 1

Измамница "ужили" фирма с 40 хиляди евро

  • измамница-
  • фирма

Софийски полицаи задържаха издирвана за измами от 2004 г. 53-годишна жена, съобщиха от МВР.

Тя имала регистрирана фирма с офис в ж.к.“Младост“. В качеството на собственик и управител на фирмата столичанката сключила през 2004 г. договор с представител на друга фирма за доставка на 12 500 тона пшеница.

Измамницата успяла да убеди насрещната страна, че за осъществяването на сделката е необходимо да се отвори банкова сметка, в която фирмата- получател на стоката да внесе  40 000 евро. Оказало се обаче, че тя няма намерение да изпълнява задълженията си по договора, а същевременно започнала да тегли от сметката. Пред банковите служители представяла неистински документи, за да бъдат разрешени трансакциите, докато в един момент изтеглила цялата гаранция.

Когато пълномощникът на фирмата-получател на пшеницата установил, че сметката е празна, подал сигнал в полицията и прокуратурата.

След издирване 53-годишната жена била задържана от полицията. Установено е, че срещу нея има образувано досъдебно производство по чл.210,ал.1 от НК, а също и дело за измами с ДДС.

След доклад на  материалите по случая в Софийска районна прокуратура на 27 август, измамницата е привлечена като обвиняема и е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2 000 лева. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    2 0 Отговор
    толкова смешно звучи:крадеш 80 000 лева,а гаранцията ти е 2 000лв, или джобните за месец.на запад при 1000 долара стойност на кражбата гаранцията е 20 000 долара, ориентировъчно. и това дело може директно да й го добавят понеже няма да се върне тази крадла.смешна съдебна система,смешни институции,горко на измамените хора.