11 Юни, 2020 16:20 2 007 4

Шест месеца затвор за пияния шофьор – рецидивист от Елин Пелин

  • елин пелин-
  • пиян шофьор

В два поредни дни мъжът управлявал лек автомобил с над 4,5 промила алкохол в кръвта

Шест месеца затвор за пияния шофьор – рецидивист от Елин Пелин - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Шест месеца „лишаване от свобода“, глоба в размер на хиляда лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години е наказанието, наложено на подсъдимия М.Й., обвинен от Районна прокуратура – Елин Пелин за шофиране след употреба на алкохол. Престъплението е било извършено в срока за изтърпяване на наказание, наложено по административен ред.

На 16.05.2020 г. М.Й. управлявал лек автомобил Peugeot, когато бил спрян за проверка от органите на МВР. В резултат на направен тест с техническо средство за употреба на алкохол било установено, че водачът шофирал под влияние на 4,52 промила. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение и иззети свидетелството му за управление на МПС, контролен талон към него, документите за автомобила, както и два броя регистрационни табели.

На следващия ден, 17.05.2020 г., полицейските служители от РУ на МВР гр. Елин Пелин забелязали, че по ул. „Иван Вазов“ в града се движи лек автомобил без поставени регистрационни табели. МПС било спряно за проверка, като органите на реда установили, че въпросната кола отново се управлява от М.Й., при положение, че срещу него вече има образувано досъдебно производство. При тестването му за употреба на алкохол резултатът бил сходен с този от предишния ден – 4,56 промила.

В хода на разследването на обстоятелствата по наказателното производство е било установено, че М.Й. вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние. Престъпните деяния, за които е бил привлечен в качеството на обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Елин Пелин, което съдът е одобрил. Приведено е в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ от 2018 г. за срок от шест месеца, което е било отложено.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един шофьор

    4 0 Отговор
    Г - н Карагьозов пиян е груба дума пишете пийнал.
  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    Браво! Само така! Този явно Ви показва, че не зачита правила и закони, а Вие го осъждате 6 месеца, при това условно! Още утре този е пак зад волана, ама дано срещне я някой прокурор, я някой съдия!
  • 3 Опа

    3 1 Отговор
    Подсъдимия си е признал и е сключил споразумение?????? Е сега ясно ли е за какво иде реч! Първо, един продажен съдия с камъни по главата после едни 240 търтей
  • 4 Дървен шоп

    2 0 Отговор
    Това тук е статистика на КАТ а би трябвало да четем какви случаи има на други престъпления и колко са разкрити ако изобщо решат да работят и да направят нещо за което им се плаща от джоба ни.