Last news in Fakti

22 Юни, 2020 14:21 2 094 6

Осъдиха общинар, който опитал да подкупи пътен полицай

  • подкуп-
  • рушвет-
  • общинар-
  • търговище-
  • омуртаг

Една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и 1000 лева глоба

Осъдиха общинар, който опитал да подкупи пътен полицай - 1
Снимка: БГНЕС

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Шюкрю Х. от Омуртаг получи осъдителна присъда и глоба в размер на 1000 лева. Една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на 38-годишния водач, който е главен експерт в община Омуртаг, за даден подкуп от 50 лева на служители на реда, за да не бъде санкциониран. Информацията споделиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На 2 юни тази година на булевард в Търговище 38-годишният главен експерт  бил спрян за проверка от полицейски служители, които работели по пътния контрол. Шюкрю управлявал автомобила си без предпазен колан и без задължителните светлини.

Полицейският служител проверил документите на водача. Мъжът обяснил, че не слага предпазен колан по медицински причини.  Служителят на реда заявил, че ще бъде съставен фиш за движение на автомобила без светлини. Шюкрю Х. застанал до прозореца на служебната кола и пуснал банкнота от 50 лева. Полицейският служител уведомил дежурната за престъпното поведение на подсъдимия и му съставил фиш.

Шюкрю Х. заявил, че вятър е издухал банкнотата от портфейла му и не се е признал за виновен в хода на образуваното срещу него бързо производство. Според прокуратурата като отегчаващо вината обстоятелство може да се приеме фактът, че подсъдимият заема длъжност, която изисква високи морални и етични качества, което е в рязък дисонанс с поведението му на пътя на 2 юни т. г.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    12 0 Отговор
    Е това е портфейл, е това е вятър! Нема хлабаво! Цирк, експерте, пълен цирк....! А, и съвет към КАТ, ако може преди проверка за гледат прогнозата и да се позиционират на завет, мдааа!

    Коментиран от #5

  • 2 Ушев

    7 5 Отговор
    Само Един човек в БГ взима 500€ нацяло.Ушев е трябвало да клъвне 50левката и да дебне следващата жертва.
  • 3 ʰᶦᵍʰ

    4 2 Отговор
    50 лв си е подигравка на днешните цени...ами за колегата не забравайте , че са двама ,)
  • 4 Ми човека си е платил на место

    4 1 Отговор
    Нали цирикат че трудно сбирал кат рекета
  • 5 Еврогеец

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Ти полюцаите не ги учи, те винаги са на завет зад храстите !
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Господин Шюкрю не е прав