Last news in Fakti

1 Юли, 2020 13:41 3 276 2

Глоба за бивш директор на РЗИ-Стара Загора заради конфликт на интереси

  • рзи-стара загора-
  • златина нанева-
  • д-р златина нанева

Д-р Златина Нанева облагодетелствала хосписа на съпруга си и оказвала натиск върху конкуренцията му

Глоба за бивш директор на РЗИ-Стара Загора заради конфликт на интереси - 1

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е установила конфликт на интереси при бившия директор на РЗИ-Стара Загора д-р Златина Нанева и  тя ще бъде глобена с 10 000 лева.

Производството срещу бившия директор на Здравната инспекция в Стара Загора започна по сигнал, в който се твърди, че съпругът ѝ е бил собственик на хосписа „Хоспис – ЗН“ ЕООД в кв. „Зора“, а успоредно с това, в качеството си на длъжностно лице, тя е била и началник на служителите на РЗИ – Стара Загора. Именно инспекцията е трябвало да извършва контрол на дейността на хосписа и на негови конкурентни обекти в Стара Загора.

Ежегодно, със своя заповед , д-р Златина Нанева възлагала проверки на обекти, подлежащи на държавен здравен контрол, сред които е и този, чийто едноличен собственик и управител е нейният съпруг.

От събраните в хода на производството доказателства е установено безспорно, че всички проверки на „Хоспис – ЗН“ се извършвали от пряко подчинени на нея служители, които не са установили нарушения в периода 2017 – 2019 г.

По отношение на конкурентен хоспис, при извършени проверки, са били давани предписания за отстраняване на констатирани нередности. Установено е, че в периода 2017-2019 година, д-р Златина Нанева е притежавала възможности за упражняване на влияние върху всички служители в ръководената от нея здравна инспекция.

Тези възможности са били използвани в частен интерес на свързаното с нея лице – нейният съпруг, като в резултат е реализирана нематериална облага, изразяваща се в помощ за работа на хосписа и избягване на санкции.

С решение на КПКОНПИ на д-р Златина Нанева е наложена глоба в размер на 10 000 лева. Директорът на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора д-р Златина Нанева, е била освободена от ръководната ѝ длъжност в началото на месец март.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инчхай

    3 0 Отговор
    то навсякъде е тъка близък си с герб всичко е наред,и в училищата ако директора е добре с кмета и рио крадеш та пушек се вдига,ако ти имат зъб проверки отвсякъде дори и от сметната палата
  • 2 настъпила е интереси

    0 0 Отговор
    Вьз основа на догатки и предположения е издадена присъда очерняща я.