11 Юли, 2020 21:44 5 765 59

Студент от Хага в "Пирогов" след полицейско насилие на протеста снощи

  • полицейско насилие-
  • протест-
  • софия

Униформените са били инструктирани да не използват сила срещу демонстрантите, казаха от МВР

Сигнали за полицейско насилие на протеста снощи. Български студент в Хага в момента се намира в тежко състояние в “Пирогов”.

От полицията обясниха, че униформени се проверяват за превишени права. В същото време и в техните редици има трима сериозно пострадали, съобщи БТВ.

Кошмарна нощ за родителите на 21-годишният студент по право в Хага Евгени Марчев. Часове наред издирват сина си. Откриват го в Трето районно. Майка му моли да го види за малко, тъй като е лекар.

„Първите думи на сина ми бяха: Мамо не можеш да си представиш колко са ни били… губих съзнание на три пъти… Лицето беше оттекло. Гадеше му се“, разказва майката на студента от Хага.

Настояват за линейка. Пристига едва сутринта. В „Пирогов“ установяват комоцио. Евгени владее три езика, тренира бокс и плуване и интересите му са далеч от улични сбивания и агитки. 

„Той бил в първите редици и почнали да ги бутат отзад и те са поели негативите. Каза: Татко те ме пребиха има синини“, споделя Евгени Марчев, баща на пострадалия. 

С комоцио в „Пирогов“ след протестите е настанен и още един млад мъж.

„Разговарях с Балтов… при един такъв сблъсък, няма печеливши, попаднали са просто в ситуацията“, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

От полицейско насилие се оплаква и Живко Джамяров. Стоял встрани на протеста заради пандемията. Категоричен е, че сред множеството е имало провокатори. 

„Когато приближихме, тук на кордона бях на 2 метра и започнах да ги питам защо не спират провокаторите, при което бях напсуван на майка и ми беше казал: Изчезвай. Свалям си маската, давам личната карта и когато си дадох личната карта, се нахвърлиха върху мен, заградиха се, по-натам да ме блъскат в кръг. Скриваха друг техен колега, който ме дърпаха за паласките и с юмрук ме удряше. Казваха: сега ще видиш какво ще се случи“, казва Живко.

Униформените са били инструктирани да не използват сила срещу демонстрантите, казаха от МВР. Трима от полицаите са ранени. И те са видели провокатори.

„До последно държахме да нямаме никакво оборудване. За да не се нагнетява напрежение между нас и протестиращите. А реално протестиращите срещу нас бяха жени и деца, млади хора - дошли, които не търсеха насилие, но имаше групи - доста добре видимо от наша страна, които търсеха насилие… Търсеха конфронтация и в момента, в който, как да кажем, ескалира това напрежение, ние бяхме длъжни да упражним насилие“, заяви Кирил Петков, СПС.

„Изведнъж почнаха към нас да летят някакви предмети, води, стъклени бутилки. Счупени са ми пръстите. Пострадах, докато опитвахме да осигурим изтеглянето на автобусите“, споделя Троян Златков, СПС.

Аз също пострадах – бях ударен от стъклена бутилка. Дори виждах човека, който ми хвърли тази бутилка, но до последно държахме да не настъпваме, да няма наранени хора. Почнаха бутилки да хвърлят, със спрей ни напръскаха“, каза Илия Гърков, Специализирани сили към СДВР.
 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БойкУ БурисоФ

    84 16 Отговор
    Всеки който се осмели да иска да ме свали от власта ще бъде пребит...

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РОДОЛЮБЕЦ

    32 130 Отговор
    Бре бре, как все невинни ги бият. Седял си тихо и кротко, и ,,лошите,, полицаи дошли и го набили от скука. Айде стига лъга

    Коментиран от #54

  • 4 Иван

    122 14 Отговор
    Връщам се от протеста срещу Борисов и Гешев. Море от хора. Центърът е пълен. Медиите пишат за 20 хиляди човека. Когато си тръгвах, идваха още.
  • 5 Каскет Каскетов

    36 20 Отговор
    Ще бъдем безкомпромистни и ще обвиним всеки който се опита да ни свали от власт
  • 6 ЕДИН ПРОСТАК

    24 109 Отговор
    НЕ ИЗПЪЛНЯВАЛ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ РАЗПОРЕЖДАНИЯ, ДАЛИ ИМА КУРАЖ ДА СЕ ДЪРЖИ ПО ТОЗИ НАЧИН В ХАГА ?! САМО ТУК ПРОСТАЦИТЕ НСМИРАТ КУРАЖ , ЗАЩОТО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНОСТТА!

    Коментиран от #17

  • 7 гост

    20 97 Отговор
    кои го карал да ходи да протестира бои сръбска муэика и секс эа такива

    Коментиран от #18

  • 8 Грейс

    98 12 Отговор
    Не ти ли стига, че изгони 1 милион от България сега искаш и физически да ги ликвидираш?

    Коментиран от #52

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бързака

    119 9 Отговор
    Имам опит в ръкопашния бой и не веднъж съм отвръщал ефективно на разни биячи . Но никога не съм удрял повален човек !Въпрос на морал и съвест ! Това което правеха полицаите с повалените протестиращи още не мога да го проумея ! Тези хора нямат място в системата !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жоро

    116 8 Отговор
    Тръшкането в земяга и ритането в главата на вече ЗАДЪРЖАН С ПОМОЩНИ СРЕДСТВА се води превишаване на правомощията и използване на прекомерна сила. Това е закона. Да си казват каквото искат, кой им вярва.

    Коментиран от #16

  • 13 Даааааа

    90 6 Отговор
    Това не са полицаи, а биячите на мутрите.
  • 14 шофера

    65 8 Отговор
    Оставка веднага и на тиквоций и избори. Що не биете в сектор Б бре, убихте човека
  • 15 Герп

    18 6 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Червени сме ние, всички сме членували в бкп
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Грейс

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "ЕДИН ПРОСТАК":

    Ама действително си простак!
  • 18 Даааааа

    44 11 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Но каквото и да прави хунтата не може да спре целия народ. Нито може да ги пребият биячите наа мутрите. Народа се вдигна и няма да спре да протестира, докато мутрите не отидат в кауша. Това е! А кой кара народа да протестира ли? Ами това, че иска да живее в правова и нормална държава.

    Коментиран от #24

  • 19 Борислав

    38 8 Отговор
    Борисов е намерил начин да се бори със имиграцията. Прибива младежите и всички си остават в България. Жалкое наистина но това е разликата между българският полицай и интелегентният младеж. Ако бяха с равен интеллект нямаше да се случи..
  • 20 Tochniq

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "БойкУ БурисоФ":

    Ti oshte li nesi zagrql che si preklychil be smeshnik
  • 21 мечо

    15 15 Отговор
    които го страх от мечки не ходи вав гората стара балгарска пуговорка
  • 22 Ушев

    23 5 Отговор
    Гражданинът не е бит, спънал се е и паднал по време на хорото по случай приемането ни в чакалнята на еврозоната.
  • 23 Защо

    37 9 Отговор
    ги тръшнаха по очи .Веселина Томова каза,че се тръшват по очи само наркотрафиканти,престъпници,а не протестиращи.МУТРИ,ВЪН!!!
  • 24 БЪЛГАРИЯ

    12 17 Отговор

    До коментар #18 от "Даааааа":

    Тия 800 човека с меки китки са наистина "НАРОДА".
    А пък убиеца- ЧЕРЕПА е направо..2 народа 😂

    Коментиран от #27

  • 25 гост

    18 20 Отговор
    А Оня дето уби Милен Цветков къде беше студент? Как все студенти ,с три езика правят белите,а не някой клошар.

    Коментиран от #32

  • 26 3.14К

    35 6 Отговор
    Утре до 10ч да обяват и покажат биячите. Един от тях около 120кг,естествено с обръсната глава,докато риташе и подхвърляше безжизнените тела ,се обезводни и изпи около литър вода. Сигурно ще му начислят това време,като извънреден труд. МРЪСНИЦИ!

    Коментиран от #29

  • 27 Даааааа

    32 11 Отговор

    До коментар #24 от "БЪЛГАРИЯ":

    Аз не видях да са 800 човека и то с меки китки. А само млади семейства с деца, студенти като това момче, НО виж патладжаните от автобусите докарани от Герб от паланките срещу няколко кебапчета... ако говориш за тях, а и ако ти си от тях както изглежда... Да, не сте народа.
  • 28 Факт

    11 24 Отговор
    Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор

    До коментар #26 от "3.14К":

    бияча си казва петьо този и румен са мутри има полицай и поицай
  • 30 6666

    11 32 Отговор
    Ами ако същия студент бе посегнал или пратил бутилка по полицай в Хага да не си мислят ,че щяха с пета да го черпят? Бой ,арест и присъда .Ама нали сме в БГ можеш да посягаш ,да обиждаш полицая, а той да не се защитава .Студента да се пробва извън БГ и после ще сравним ако е оцелял.

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Даааааа

    33 7 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Абе кухендър, видеото как полицаите дърпат това момче, което стоеше без да прави нищо се върти в нета. Така, че спри с опорките. Това, че мисирките им е забранено да го пуснат в телевизиите вече няма никакво значение, защото всеки може да го види в ютуб. И каквото и да пишеш, е все тая. Отиват си мутрите. Въпрос на дни е. А не на месеци.И барабар с каскета, за да може истинска прокуратура да им потърси сметка за безчинствата им. Аз се басирам с теб за каквото искаш, че това цялото правителство барабар с инкасото им ще влезе в затвора.
  • 33 Даааааа

    21 7 Отговор

    До коментар #30 от "6666":

    И на теб кухендър. Видеото го има в ютуб. Виж дали момчето хвърля нещо или си стои мирно. Не можете вече да лъжите и изопачавате нещата. Краят ви дойде.
  • 34 йо хо хо

    8 15 Отговор
    Да отиде студента в Сърбия. Там като гледам ги галят да не рискува да протестира в Русия родителите му тогава паметник ще му правят.
  • 35 клеопатра николова

    10 5 Отговор
    Ето какво измислиха от органа на ЦК на ГЕРБ - жълтия сайт ПИК:

    СКАНДАЛ: Румен Радев на крака при бияч на полицаи
  • 36 Иванов

    14 6 Отговор
    Време е вече Бахур Бахар-истинското име на/Бойко Борисов/ и мухлясалия каскет да си вървят с мир при бай Ставри.Той е строг,но справедлив.
  • 37 До родителите

    9 26 Отговор
    Ако сина ви не беше студента а полицая уцелен със стъклена бутилка какво ли щяхте сега да говорите ? Нашето може да посяга на чуждото ама на нашето да не се посягал Полицая и той има родители семейство и е на работа. Какъв го дири вашия студент когато всички нормално протестиращи и не агресивни се прибраха ?Защо млади и агресивни студенти опорочават протестите?

    Коментиран от #40, #44

  • 38 Раните зарастват морал и достойнство не

    22 4 Отговор
    Това са похватите на бойко борисов,една настояща овластена мутра.
  • 39 Потресен

    14 7 Отговор
    Някой вярва ли на ченгетата?! Все едно да вярваш на борисоффф
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 другар

    9 11 Отговор
    Много сте невинн ,кротки ,ей така си стоите и полицаите идват да ви бият .Кротки наркомани ,които не помнят или се правят че не помнят как са се държали.
  • 42 доктора

    6 7 Отговор
    Интересно, няма рани и синини, но имал комоцио-това е диагноза по разказ на пациента че е губил съзнание и го боли главата и не може да се докаже с никакво изследване. Вярвате ли че млатен човек в лицето, само е някак отекъл без рани и хематоми? А тези родители наистина имат вид на интелигентна докторка и неживотновъд.
  • 43 290

    8 3 Отговор
    Гледам на протеста има един много интересен плакат свиня с каскет ако е за Гешев не сте прави та това е човека който успя с простотията си да обедини всички българи
  • 44 доктора

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "До родителите":

    Супер съгласен
  • 45 Тук

    5 1 Отговор
    20 часа закъснение!Спите ли бе Факти? Това се е случило снощи!!! Всяка уважаваща себе си медия трябва в рамките на два три часа да излезе с информация.
  • 46 Умник.

    4 1 Отговор
    АЗ НЕ ЗАЩИТАВАМ НИТО ПОЛИЦИЯТА НИТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, САМО ИСКАМ ДА УТОЧНИМ НЯКОЙ НЕЩА, МЕН ЗАЩО НЕ СА МЕ ПСУВАЛИ НА МАЙКА,ЗАЩО НЕ СА МИ СКАЧАЛИ КЯТО СИ ДАВАМ ЛИЧНАТА КАРТА ЗА ПРОВЕРКА, БИЛ СЪМ МНОГО ПЪТИ В ЧУЖБИНА И САМО ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ТАМ ЗА ТОВА,ЧЕ НАПСУВАШ ИЛИ НАПЛЮВАШ ПОЛИЦАЙ СЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА,А ТУК ЗАМЕРЯШ С БУТИЛКА И ПОСЛЕ СИ ЖЕРТВА. ТОВА Е ГОРДОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!
  • 47 Тиквата/Пожарникара

    2 5 Отговор
    Сикаджия, кмет, главен секретар, министър прецедател абе с една дума МАФИОТ и толко време народа го остави на власт да ни се гаври
  • 48 Шамара

    3 3 Отговор
    Еиии ма те били невинни овчици бе! Само хвърляли бутилки и камъни по полицията, какво толкова? А пък тия вземали че ги набили защото няколко от тях пострадали! Обърнахте го на вандализам на свободия, червени поми,яри!

    Коментиран от #49

  • 49 Уау

    2 4 Отговор

    До коментар #48 от "Шамара":

    Малко им е било !
  • 50 Бългaрин

    2 0 Отговор
    Щатско-турските змии хапят, когато разбират, че са ги настъпили.
  • 51 qqqqq

    1 0 Отговор
    имало едно време в България
  • 52 Ехх

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Грейс":

    Де да бяха 1 милион, над 2 милиона за 11 години.

    Коментиран от #56

  • 53 ПИИДИРРАСЧЕТА

    1 2 Отговор
    БОКСЬОРИ. .....МАЛКО СА ГО БИЛИ. .СЛЕД КАТО МОЖЕ ДА СИ ОТВАРЯ УСТАТА ЗНАЧИ Е ДОБРЕ. ...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Густо, майна!

    2 0 Отговор
    Човек винаги може да намери оправдание за действия, но решението какви да са те са въпрос на личен избор! Сега тълпата може да използва този произвол като причина да Ви помете! Стига сте се оправдавали!
  • 56 Да ама не

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ехх":

    Да,много емигрираха,но не в последните 11 г.,а преди това.Много и децата са им родени там и внуците им и поради тази причина някои няма да се върнат,защото децата им родени там нямат нито приятели,нито познати в БГ и БГ им е чужда.Много имат бизнес там,а в чужбина бизнес не се прави и гради като тук за 1-2 или 56 г.,успели и установили се българи в чужбина са избягали много преди ГЕРБ,а тези в последните години са гастърбайтъри,Кой унищожи работещите предприятия след 89 г.?Кой разпродаде предприятия,заводи,фабрики и ги продаде за скраб?Кой и преди колко години се продадоха апетитни места в БГ за строежи на резеденции,хотели и сараи?Кой ни обвърза за десетилетия с Мариците и плащаме скъпа ел.енергия?През последните години колко чужди фирми направиха фабрики,заводи в БГ и колко работни места се разкриха и изнасям?20г. унищожаване,разпродажби,разрушения как се възстановява нещо,което преди това се е строяли с десетилетия,а после разрушено до основи за кратко време?А между другото по време на комунизма се е строяли с доброволен труд,сега всеки иска държавата да го построи,но не си прави сметка,че парите с които трябва да се построи е от данъците ни и такси.А строителите са от хора от народа и не си дават усилия за качеството.Проблема не са само управляващите,а в манталитета на народа,които иска да е европеец ама да търси облагите от комунизма.
  • 57 Да налагаш човек с белезници

    3 1 Отговор
    повален на земята и да му се изреждате 10-на униформени палячовци, не ви прави мъже. А ако ги питаш те са невинни и изпълняват нареждания от горе , без капка съвест. Какъв безмозъчен дебил трбва да си да го правиш това подяволите. За това в очите на хората тези униформени същества нямат никаква стойност. Да си полицай в България е синоним на това че не ставащ за нищо и от безсилие си се лепнал на държавната хранилка за да си избиеш комплексите.
  • 58 Мама я Льотчика люблю

    1 0 Отговор
    Да беше стоял в Хага да се учи на право, а то в България го изкривиха. Или е получил тайния смс на Курнелия - пролетариати от всички страни обединявайте се. И е хванал първия чартер към жълтите павета, за да усети милувката на гьонената палка. Да беше в Хага стояло, не би чудо видяло - модерният прочит на старата българска поговорка.
  • 59 Анонимен

    0 0 Отговор
    Да се издирят и проверят дали са полицаи или преоблечени мутри в униформа... Полицаите си стояха пред хората.... Но може и да са.... Там ги приемат от кол и въже.