15 Декември, 2020 12:13 1 760 15

Кметът на Калояново иска възобновяване на делото за кокаина

  • кмет-
  • калояново-
  • кокаин-
  • георги георгиев

Бях подведен, защото отказах да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше, каза Георгиев

Кметът на Калояново иска възобновяване на делото за кокаина - 1
Снимка: ТрафикНюз

Кметът на Калояново Георги Георгиев, който получи условна присъда за шофиране под влияние на кокаин, не е доволен от присъдата си. Макар сам да е разписал споразумението с Районен съд, Георгиев е отправил искане до Апелативен съд за възобновяване на делото срещу него, съобщи TrafficNews.

Районен съд - Пловдив осъди Георгиев на 8 месеца "лишаване от свобода" и 400 лв. глоба. Наказанието бе отложено с тригодишен изпитателен срок. Това означава, че, в случай, че градоначалникът извърши друго престъпление през следващите три години, той ще трябва да изтърпи и отложената присъда.

Георгиев е упълномощил нов адвокат, чрез който е подадена жалбата. По всяка вероятност молбата ще му ще се разгледа през февруари. Все още не са ясни мотивите, с който Георгиев е депозирал жалбата си до висшата инстанция.

Припомняме, че след присъдата Георгиев заяви, че е жертва на манипулация и проверката е била целенасочена срещу него. Всичко било постановка, добре режисирана от опоненти. Ареста на кмета на Калояново стана на 10 ноември, около 15:00 часа. Полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобила на кмета на населеното място. На водача е бил извършен тест за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за употреба на кокаин.

„За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин. Става въпрос за брутално нападение срещу мен. Това беше страхотен стрес за семейството ми. Бях подведен, защото отказах да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше. Съжалявам, че не го направих. Един от полицаите ми каза, че ако ми вземат кръв, ще стане по-лошо. Доверих му се. Пред съда казах, че съм употребил, защото нямаше какво друго да кажа. След като сключихме споразумение с прокуратурата, излезе, че съм шофирал дрогиран", каза след присъдата Георгиев в ефира на Нова ТВ. Според него зад капана стои човек от селото, който се опитва да му открадне кметското място.

Какъв ще бъде следващия ход на Георги Георгиев, какви са мотивите за възобновяване на делото и дали магистратите ще уважат щенията му, предстои да разберем. Междувременно, само преди ден стана ясно, че Административен съд е отменил решението, с което ОИК-Калояново отказва да освободи кмета на общината Георги Георгиев.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, "пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно, когато след избирането кметът е осъден с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер или на лишаване от право да заема държавна длъжност". Друга разпоредба на нормативния акт гласи, че "в тридневен срок след получаване на справките и документите, удостоверяващи гореизброените обстоятелства, общинската избирателна комисия обявява прекратяване на пълномощията на кмета".

При проведеното поименно гласуване в ОИК обаче четирима от присъстващите се обявили против, а 7 души - за. Не достигнал един глас, за да бъде налице квалифицирано мнозинство. Поради тази причина Георгиев не е отстранен.

Решението обаче бе обжалвано от ПП „Воля“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    Само снимката е достатъчна! Това герберастко същество няма един трезвен ден. Условна Пак!

    Коментиран от #12

  • 2 Софиянски

    17 0 Отговор
    Тоя лъже повече и от мене.

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    12 1 Отговор
    Ее стига де ние сме си българи, какво толкова, той човека за лична употреба, само си шмърка по малко за настроение, не го е продавал. Кво толкова. Оставете го да си друса на спокойствие, ние сме ларш хора.
  • 4 Жак Фреско

    11 0 Отговор
    Кокаина се продава и разпределя и конфискува от Бойко Борисов командир на бг овцете!
  • 5 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянски":

    Е пак излъга.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Овчи

    8 0 Отговор
    Абе що се излага така тоя гepбepacт!? Хванаха го по бeли гaщи - сега търси реабилитация! Не се ли усеща,че става само още по-смeшeн? Aбa от kъдя на kъдя ya!?
  • 8 Морето

    6 0 Отговор
    Какви са тези кметове...единия смърка кокаин, друг пали канцеларията си с цел да прикрие злоупотреби с дървата за огрев на съселяните си?! Въпроса към този на Калояново е прост и изисква прост отговор:Смърка ли кокаин или не? А не от девет дерета вода да кара, че бил набеден, че било капан.

    Коментиран от #13

  • 9 Ха сега де!?

    6 0 Отговор
    Кмета нал е управленец,бря?Като как тъй офците си избират да ги управлява човяк,който може да бъде подведен от катаджия????!!!!!Да бяха избрали катаджията,явно е по-умен?!Или катаджията и той кат телефонните измамници!?
  • 10 Гражданин

    2 4 Отговор
    Стига да не го хванат в кражба на общински пари не ме вълнува какво прави в свободното си време. Теста не е достоверен , може и от лекарства да светне. Същото важи и за кръвната проба, много лекарства се метоболизират като стимуланти , а в повечето задължително присъства ефедрин. Който е учил химия знае ! Простоватите журналя и мвр напрегнете се поне малко като заблуждавате населението и себе си, прочетете поне една книга !

    Коментиран от #15

  • 11 Аз40

    1 1 Отговор
    Шмърка и му личи! От матряла на разБойко цъка. Малко наказание е поучил, сигурно е от ГЕРБ.
  • 12 Антимафия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Не от Герб , пречи на едни Калинки, да крадат от Общината ,
    яде "нормално дърво ", с помоща на Полиция, Прокуратура и АС Пловдив,
    със съдия измамник С.Б.?
    "Милиционера , който топеше, своите колеги ,за да стане съдия"..
  • 13 Познаващ го

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Морето":

    Не смърка !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Жозе

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гражданин":

    Химико, я кажи на нас неуките кое лекарство, продаващо се без рецепта, се метаболизира до бензоилметилекгонин?