Last news in Fakti

11 Януари, 2021 14:00 2 751 7

320 кг тютюн без бандерол в Плевенско

  • тютюн-
  • бандерол-
  • бохот

Те са предадени доброволно от 18-годишен, който е заявил, че тютюнът е за негова лична употреба

320 кг тютюн без бандерол в Плевенско - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

При специализирана полицейска операция в плевенското село Бохот са иззети 320 килограма ситно нарязан тютюн без бандерол, съобщиха от областната дирекция на МВР в Плевен.

Количеството е открито в 33 чувала, натоварени в лек автомобил от трима мъже от Буковлък. Те са предадени доброволно от 18-годишен, който е заявил, че тютюнът е за негова лична употреба.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.

В акцията са участвали служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", група "Териториална полиция" при Първо РУ и от Зоналното звено на жандармерията в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енчо

    20 1 Отговор
    Поредния сериозен удар за българската престъпност.
  • 2 БАЙ Х@Й

    24 2 Отговор
    Ех да бяхте толкова добри по шкафчетата‼
  • 3 Команч

    22 2 Отговор
    На кооперативния пазар в Плевен, от години се продава такъв тютюн. Седят си 10-тина ромки и продават. Отделно си има млади ромчета, които сноват напред-назад и предлагат цигари. И всичко това е само на някакви си няма и 100 метра от Първо Полицейско управление.
  • 4 Рошко

    9 0 Отговор
    Вече ще искат и като расте тютюнът да е с бандерол, за радост на евреите които са монопол
  • 5 стар пушач

    13 1 Отговор
    Аз пуша от 45 години -без да съм ги спирал...Напук на оная "Маша" -заклета дръта антипушачка и всякакви стряскащи снимки по кутиите ...ОЩЕ СЪМ ЖИВ И ЗДРАВ.
    Ако има нещо дето може да ме умори -това са адски високите цени ...не само на цигарите.
    По кутия на ден ми е "нормата" и по днешните цени ...пръскам по близо 2 000 лева ,от ,които близо 1600 са чисто РЕКЕТЬОРСКИ ДАНЪЦИ И АКЦИЗИ потъващи в "нечии" чекмеджета .
    Пробвал съм ...правил съм си и цигари с такъв "нарязан" тютюн ...с елементарна ръчна машинка и заготовки от "фишеци" с филтри... С един кг . закупен за около 40 лева ... изкарвам поне месец и половина ...или за цялата ще ми трябват не повече от 7-8 кг.Дори качеството им е по-добро от купешките с бандерол -даже си влагам и двоен филтър.
    Понеже живея на вилата и имам малко дворче с оброботваема градинка, ВЕЧЕ съм РЕШИЛ -на пролет вместо с чущки, краставици и домати ...поне 100-на квадрата да набуча с разсад ---ТЮТЮН . Има и къде да го суша ....Сам ще си го нарежа, колкото и хамалогия да е това ...Все ми се струва че много повече от 20-на кг ще се запася...
    А "онези" БАНДИТИ с "бандеролите" да дойдат ме хванат за дрътия и ме разведат .
    Кога започнах да работя ,като мл. специалист със заплата от 170 лв в нач. на '80-те -пушех "Арда"-филтър за 45 ст. пакета. С една мес. заплата си купувах цигарите за ЦЯЛАТА година...или приравнено към днешните цени ще ми трябват 2000 лева ...КЪДЕ дават такива заплати бе ? Да не казвам,

    Коментиран от #6

  • 6 стар пушач

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "стар пушач":

    ...Да не казвам ,колко ми бе ел.тока, водата...ХРАНАТА-тогава. За здравеопазване , транспорт и др. разходи да не казвам .Даже билетчето за градския бе ...6(шест) стотинки...
    Е, вярно ...БАНАНИТЕ бяха кът ... Само по Нова година и то с лимит до 2 килограма...Така и не се научих да ги лапам ...не съм шебек и не скачах за тях ...Виж ...без цигари така не успях ...
    Когато за първи път отидох в Германия през 1991-ва направо се изприщих, като видях ,как гаджето ми -германка си купуваше цигари за по 5 DM...Смятах ги по моя "трънски" курс тогава ...20-25 лв...а моите дето си ги влачих от България БТ-кутия ми бяха 1,20 ...
    Е, вярно ---заплатата и тогава бе 1800 DM , а моята у нас някъде около ...50-60 (по "трънския").
    Днес ,след 30 години май тази пропорция е пак същата ...
  • 7 БОКО

    2 0 Отговор
    За пореден път плевенските ченгета откриват топлата вода!