Last news in Fakti

15 Май, 2022 20:15 6 689 14

Как кондуктор от Пловдив погуби две жени

  • пловдив-
  • кондуктор-
  • убийство-
  • цанко лазаров

Зловещата история на Цанко Лазаров

Как кондуктор от Пловдив погуби две жени - 1
Снимка: Архив

През юли 2012 г. полицаи намират обезглавен труп с множество прободни рани при местността Свети Илия в община Неделино. Тялото е на Василка от Пазарджик, която си изкарвала хляба като масажистка в Пловдив.

От разследването става ясно, че убийството е извършено около месец по-рано от редовен клиент на мъртвата жена. Той прави пълни самопризнания, а кървавата история се разплита. След месец ще се навършат 10 години от зверството, пише Марица бг.

Цанко Лазаров е роден през 1974 година в Пловдив. Завършил е основното си образование с добър успех. След това продължил образованието си в СПТУ в Пловдив, но бил изключен поради лоша дисциплина, или по-точно - множество неизвинени отсъствия. След изключването му от училище той започнал работа в Строителни войски при баща си, но работил там само няколко месеца. Впоследствие Цанко Лазаров работил като кондуктор в градския транспорт в Пловдив.

Именно на това си работно място той се запознал с Цветанка Николова, която по това време била ученичка. Двамата се влюбили, връзката им се задълбочила, а не след дълго любимата му забременяла.

В началото на 1993 година Лазаров убил гаджето си с брадва и нож. Удрял я и я ръгал безмилостно в областта на шията. След убийството кондукторът откраднал пари от жилището, посетил питейни заведения със свой познат и на сутринта легнал на жп линия, за да сложи край на живота си. Така и не успял, тъй като влакът спрял навреме, а Лазаров си плюл на петите.

След няколко дни на свобода обаче кондукторът е задържан от полицията и изправен пред съда. Магистратите му дават 20 години зад решетките за убийството на бременната Цвети. Лазаров е лежал в затворите в Пловдив, София и в Кремиковци, където работил като валцовчик, заварчик и готвач.

Изтърпял наказанието си и станал отново свободен човек в началото на юни 2011 г. Отседнал при родителите си, тъй като нямал препитание, и започнал да си търси работа. Хванал се да готви в различни заведение.

След като се прибирал вкъщи, постоянно се карал с родителите си. Обстановката била непоносима и в началото на следващата година Цанко се изнесъл на квартира. През март 2012 г. се запознал с 34-годишната масажистка Василка Милева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИТЬО ПИЩОВА

    67 4 Отговор
    Не случайно в много страни напират, да се върне смъртното наказание...и са прави !

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    ми мяза на Насо Горския от Карлово.
    Ей горски, ако четеш това пиши два реда как си.
    Жив да те ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МИТЬО ПИЩОВА

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дар от БОГ":

    Не е нужно да си Бог, за да лишиш демон от жалкото му съществуване...
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 4 Отговор
    при СОЦА имаше смъртна присъда за подобни типове

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "бай Ставри":

    невъзпитан сте
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никой

    10 0 Отговор
    За убийство 7 години е лежал.Имам усещането ,че правосъдието умишлено присъжда леки присъди на извършители на тежки престъпления с цел създаването на несигурност в обществото. Така тласкат по необразованата част от населението да мечтае за т.н. силна ръка в лицето на президент или премиер.С една дума диктатор.Не ,че 12 години не вървяхме по свирката на един. По този начин се застрашават устоите на демокрацията. В България е от друг тип демокрацията.

    Коментиран от #13

  • 13 терор

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    то затова много искат да я унищожат, ама по-простите искат путинята
  • 14 Луканов

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А луканов после раздаде куфарчетата на "честните". айде не на нас!