Last news in Fakti

4 Юни, 2014 17:24 2 969 2

Екшън с нелегални емигранти край село Трекляно

  • нелегални-
  • емигранти-
  • трекляно-
  • екшън

Заловени са 12 афганистанци, като един от тях е ранен

Екшън по време на опит за извеждането на 12 нелегални емигранти от страната се разигра край село Трекляно, съобщиха от МВР.

Рано тази сутрин е проведена специализирана гранично-полицейска операция в района на кюстендилското село Трекляно, във връзка с получена информация за предстоящ опит за извеждане на незаконни мигранти от страната.

Около 6 часа днес граничните полицаи от ГПУ-Олтоманци засекли микробус с българска регистрация, който се движи от село Трекляно към местността Славчето, близо до държавната граница.

Водачът на автомобила не изпълнил разпорежданията за спиране, подадени чрез светлинен и звуков сигнал от служителите. Граничните полицаи започнали преследване на нарушителите.

При опитите да бъде спрян, водачът на микробуса засякъл служебната кола и опитал да я изтласка от пътя. Това наложило използването на служебно оръжие. Произведени са предупредителни изстрели във въздуха и в гумите на движещия се пред тях автомобил. Шофьорът спрял микробуса и побягнал.

В преследвания бус са открити 12 млади мъже, по първоначални данни афганистанци, като един от тях е с рана от прострелване в крака.

На място е повикан екип на спешния център в Кюстендил, който е транспортирал мъжа в болницата в областния град. Той е афганистански гражданин в процедура за разглеждане на молба за статут, без опасност за живота.

Уведомени са окръжната прокуратура и дежурният следовател.

Останалите 11 афганистанци са задържани. Установено е, че четирима от тях са в процедура на разглеждане на молби за статут, а останалите нямат документи.

Образувани са досъдебно производство за опит за незаконно извеждане на хора през границата и следствено дело по повод употребата на оръжие от служителя.

Извършват се процесуално-следствени действия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    1 0 Отговор
    Ми то Трекляно е на 5-6 км от Македонската граница.Там има много гранични патрули. Как са си мислели ,че , ще минат с бус?
  • 2 Николай Димитров

    0 1 Отговор
    Образувани са досъдебно производство за опит за незаконно извеждане на хора през границата и следствено дело по повод употребата на оръжие от служителя.

    И после ще чакаме тези хора да си вършат работата. Как?Що? Да ги трепят по улиците и баирите, а ако се опитат да се защитят да ги съдят? Това, че се е опитал да изтласка колата от пътя си е направо опит за убийство, но ще се размине с 1 год. условна и 500 лв. глоба най-вероятно.
    И какво излиза? Полицаите себе си нямат право да защитят, а ще защитават населението. Цъ. Има нещо сбъркано тука.