Last news in Fakti

29 Юни, 2014 12:08 3 255 0

ДАНС задържа в София три лица за паниката с банките

  • данс-
  • задържа-
  • софия-
  • три лица-
  • паниката-
  • банки

Днес служители на Държавна агенция „Национална сигурност” здържаха в София три лица – български граждани, които чрез SMS, имейли и телефонни обаждания към граждани в цялата страна са разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система .

Работата по случая продължава.

Факти.бг припомня, че вчера бе задържан Венцислав Ангелов - Чикагото около 16,38 часа. За него близките му също потвърдиха, че става дума за коментари около банките. Чикагото е популярен като бивш полицай, признал участие във "Възродителния процес". В първите години на демокрацията започва частен бизнес, като бе собственик на първия в Русе стриптийз клуб "Чикаго". Към момента срещу него има повдигнати две обвинения, едното от които е за наркотрафик, по което се води дело, а другото за представяне на документи с невярно съдържание и измами с ДДС в особено големи размери. Днес към 17,00 часа Чикагото излезе от ареста, прокуратурата не му поиска 72 часа обвинение.  В същото време се появи неофициална информация, че ДАНС и МВР провеждат акция за още задържания на лица, появявали се на по няколко опашки, които не са имали депозити в ПИБ, а са питали само как могат да ги открият.

Пак вчера имаше и втори задържан в София за паниката в банките.

По-рано вчера  от ДАНС съобщиха, че във връзка с проверка на опитите за дестабилизиране на банковата система, която Държавна агенция „Национална сигурност” извършва, в агенцията е открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки.
Сигнали ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес [email protected].
Пак вчера на извънредно заседание в ДАНС бяха министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС Писанчев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА