Last news in Fakti

8 Август, 2014 17:48 1 010 0

Министерството на културата: Парк-музей "Шипка" няма да остане без охрана

  • министерството на културата-
  • мартин иванов-
  • работна група-
  • парк-музей-
  • "шипка"

Служебният министър Мартин Иванов предложи за разрешаване на въпроса да се сформирана междуведомствена работна група

Националният парк-музей „Шипка“ няма да остане без охрана, увериха от Министерството на културата.

Министърът на културата в служебното правителство доц. д-р Мартин Иванов изпрати днес писмо до доц. Йордан Бакалов, министър на вътрешните работи, с предложение за сформиране на междуведомствена работна група за решаване на проблемите, свързани с осигуряваната досега от МВР охрана на обекти от национално значение в сферата на културата.

Във връзка със създалата се ситуация, резултат от приемането на новия Закон за МВР, министър Мартин Иванов предлага за разрешаване на въпроса да бъде сформирана междуведомствена работна група с участието на експерти и служители от специализираните дирекции в Министерство на културата.
Задачата на работната група е да предложи в кратък срок решение, което трайно да гарантира опазването и съхраняването на Националния парк-музей „Шипка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА