Last news in Fakti

25 Септември, 2014 15:44 1 348 0

Наш мим прекосява Европа на колело

  • герасим дишлиев-
  • мим-
  • геро-
  • европейско турне

В България турнето на спектакъла започва от Видин

На 26 септември артистичният посланик на България и на Свиленград в Европа мимът Герасим Дишлиев ще влезе в България.В родината той пристига, след като преминава с колело през Франция, Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, където играе авторския си спектакъл „Монолог с куфар”.

В България турнето на спектакъла започва от Видин – на 26 септември в зала „Симфониета”, следват: Монтана – на 27 септември в театъра; Ботевград - на 28 септември в читалището; София – на 29 септември от 19.00 часа, в театър „Открита сцена” (бивш театър „Сълза и смях”)”; Ихтиман – на 30 септември в читалището; Пазарджик – на 1 октомври в Младежкия дом; Пловдив – на 2 октомври в Арт академия „Пловдив”; Хасково – на 3 октомври в театъра.

Ще финишира в Свиленград на 4 октомври за празника на града. "Идеята на това турне с куфар е да измина обратно пътя, по който преди 18 години тръгнах на автостоп от Свиленград към Париж в гонене на мечтата си – да бъда мим, да уча при най-добрия, маестро Марсо. Сега, когато пътят се оказа мой дом, искам да го измина отново, като този път не бързам презглава към крайната точка, а се наслаждавам на всяка крачка и всяка среща.

Голямото предизвикателство на тази обиколка е да обедини екологията, спорта и изкуството."  Турнето се организира със съдействието на кмета на община Свиленград Георги Манолов. По време на прехода артистът е съпровождан от автомобил, предоставен от община Свиленград.

Свиленградчанинът Герасим Дишлиев – Геро е световноизвестен мим, асистент на Марсел Марсо и преподавател в неговата школа. В сценичната си кариера е играл в над трийсет спектакъла пред близо 110 000 зрители на международни сцени, пръснати на четири континента.

Вече 5 години той се придвижва из Париж, където живее, изключително и само с колело. Навъртял е близо 15 000 км, като по този начин е спестил отделянето на около 3,58 тона СО2, които биха замърсили атмосферата, ако караше автомобил. Наред с това е спестил и 1 тон гориво.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА