Last news in Fakti

19 Януари, 2015 14:01 1 679 3

Стоянка Мутафова кандидатства за Гинес

  • стоянка мутафова-
  • кандидатства-
  • гинес

Министърът на културата подкрепя идеята на Съюза на артистите

Министър Вежди Рашидов посрещна днес в Министерството на културата именитата българска актриса Стоянка Мутафова.

В кабинета си министър Рашидов прегърна сърдечно и разцелува Царицата на комедията Стоянка Мутафова, като й пожела още дълги години тя да е все така активна, жизнена и енергична и да ни радва от сцената и от телевизионния екран с великолепния си талант, чар и младежки дух.

Голямата ни актриса благодари за пожеланията и сподели, че е много признателна и за получената най-престижна и висока награда на Министерството на културата - „Златен век” с огърлие, с която тя бе удостоена на 90-тия си рожден ден. Стоянка Мутафова пожела и успешен нов мандат на министър Вежди Рашидов, като специално го помоли Министерството на културата да полага и занапред колкото се може повече грижи за българския театър.

В хода на разговора Вежди Рашидов заяви, че Министерството на културата ще подкрепи официалното писмо, което Съюзът на артистите в България ще изпрати в централния офис на Книгата на рекордите "Гинес" с молба неуморната „Госпожа стихийно бедствие“ официално да бъде вписана в "Гинес" като най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света.

„Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес", тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава! Неслучайно е любимка вече и на няколко поколения българи!”, изтъкна още министър Вежди Рашидов.

Кандидатурата на феноменалната Стоянка Мутафова, без съмнение, ще бъде уважена в централата на „Гинес” – нашата актриса за първи път играе на сцената на Народния театър през далечната 1945 г., още докато учи в Държавната театрална школа, като дебютът й на първата ни сцена е в спектакъла „Хитрините на Скапен“ от Жан-Батист Молиер, постановка Стефан Сърчаджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    3 0 Отговор
    Най после да видим един достоен човек
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Поклон пред Великата актриса!!!
  • 3 Кака Гуца

    0 3 Отговор
    Е то тогава , ще трябва да я сложат редом до Цола Драгойчева!Някой хора просто не знаят кога да спрат.