Last news in Fakti

19 Януари, 2015 18:20 944 1

Автор на опера за Мерилин Монро идва за пръв път у нас

  • русенската опера-
  • мерилин монро-
  • "отело"-
  • роланд баумгартнер

Роланд Баумгартнер ще присъства на представянето на своето произведение в Русе на 24 януари; Костадин Андреев ще се представи ден по-рано като Отело

Празничната програма на Русенската опера през втората половина на месец януари ще зарадва оперните и балетните почитатели със спектакли на непреходните образци на класиката - Вердиевите опери „Отело” и „Травиата” и балета-шедьовър на Чайковски „Лебедово езеро”. Авторът на съвременната опера „Процесът Мерилин Монро” Роланд Баумгартнер идва за първи път в България, за да присъства на спектакъла на 24 януари. Поради големия интерес – още два концерта на Руслан Мъйнов с неговите „Руски песни”. „Звездният миг на малкия Стефчо или карнавал на животните” е януарският избор за децата.

Специални отстъпки за пакет от представления предлага Русенската опера на своите зрители.

Първият тенор на Софийската опера и балет - Костадин Андреев, гостува в Русе в своята коронна роля на Отело. Дебют ще направи Мария Цветкова в ролята на Дездемона.

Костадин Андреев очаква с нетърпение срещата с русенската публика на 23 януари от 19.00 часа на сцената на Русенската опера. Тенорът ще се превъплъти в своята любима роля на Отело – роля, с която се среща като съвсем млад певец, която обиква завинаги и която му донася професионално удовлетворение и завидни успехи у нас и в чужбина. На 23 януари Костадин Андреев ще пее в компанията на Мария Цветкова, на която ѝ предстои вълнуващ дебют в ролята на Дездемона, Александър Крунев ще бъде Яго, Петър Костов – Касио, Петя Цонева – Емилия.

Участват още солистите Александър Баранов, Евгени Ганев, Стоян Стоянджов, Стефан Пенчев, оркестър и хор на Държавна опера-Русе. На диригентския пулт ще застане Славил Димитров. Режисьор на постановката е Бойко Богданов, сценография Вячеслав Парапанов, костюми Иван Савов, хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    А в ролята на Мерилин Монро ще бъде Мерилин Менсън.