Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 11:54 1 770 3

Веселин Плачков: Ще бъде голям комплимент да ме сравняват с Левски

  • васил плачков-
  • филм-
  • васил левкси

Не ме притеснява дали ще имам повече роли в киното, аз вече съм изиграл най-голямата, споделя актьорът

През последните дни името на актьора Веселин Плачков е едно от най-популярните във България. Той бе избран да изиграе ролята на Васил Левски в биографичния филм на Максим Генчев за Апостола. Премиерата на „Дякон Левски“ се състоя снощи със специална прожекция в зала 1 на НДК.

Пред Факти.бг Плачков сподели как се пресъздава велик образ като този на Васил Левски и разказа какво впечатление очаква филмът да остави у зрителите.

Лесно ли беше да се пресъздаде герой като Васил Левски?

Не е лесно да се превъплътиш в подобен образ, трудно е. Надявам се, че съм се справил добре. Това е плод на работата на много хора около мен. Всички бяха много надъхани и мотивирани да работят по този проект.  Резултатът се получи добре.

Опасявате ли се, че занапред като актьор може да бъдете свързван само с образа на Левски и че това може да попречи на евентуални ваши бъдещи изяви в киното?

Не се опасявам от това, че за напред може да ме сравняват само с образа на Левски. Това е прекрасно. Ако ме сравняват с него, това ще е комплимент. Не ме притеснява дали ще имам повече роли в киното. Аз вече съм изиграл най-голямата. В крайна сметка имам приятели и екип, които ще ми помогнат за в бъдеще.

Хареса ли ви крайният продукт? Мислите ли, че филмът би могъл да се разпространи  в чужбина?

Като гледам филма, по принцип не харесвам себе си, но историята е много хубава. Няма как да не ви хване за гърлото финалният момент. Когато гледам обесения Левски и как този велик живот завършва, наистина изтръпвам. Вече има интерес към филма от други страни и смятам, че със сигурност ще се разпространи в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Никой не може да бъде сравняван с ЛЕВСКИ бе
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Тоя напълно заслужава утре да бъде обесен, че се е съгласил да се подиграва с човек дал живота си за идеята да се освободи България, но не забравяй слабопаметний юроде, че Русия освободи този народ дето сега се срами от това!
  • 3 аз съм българче

    0 0 Отговор
    Като обикновен зрител, българин, във филма ми харесаха много бойните каскади /без онази с гърнето/ и музиката. Също и главния актьор щеше да е страхотен Левски - при друг сценарий, разбира се. Това, че има интерес към филма в чужбина, за съжаление, не е добре - много ще се изложим...Макар, че на американците сигурно ще им направи страхотно впечатление...