Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 17:36 6 965 1

Максим Генчев: Към филма за Левски има интерес от Русия и Индия

  • максим генчев-
  • дякон левски-
  • филм

Билетите за премиерата на лентата в НДК са разпродадени

Максим Генчев: Към филма за Левски има интерес от Русия и Индия - 1
Снимка: „Старозагорски новини”

Днес в НДК ще се състои премиерата на филма „Дякон Левски“. Режисьорът Максим Генчев снима биографичната лента за Васил Левски през последните три години. Сега зрителите ще имат възможността да гледат двете части на филма, всяка една, от които е с продължителност по 100 минути.

Пред Факти.бг Генчев заяви, че е искал да покаже човешката страна на Апостола на свободата. Той призна и че към филма има интерес от държави като Русия и Индия.

Как искахте да представите Апостола и очаквате ли филмът да се разпространи в чужбина?

Целта ми не беше да представя Апостола образователно, а чисто човешки. Снимахме най-вече в Копривщица, също така във Видин, Мъглиж и Балкана.  Към филма вече има интерес от Русия и Индия, да не говорим за българите в Америка, които го чакат. Все пак искаме първо да го популяризираме достатъчно добре тук, да обиколим навсякъде с него и хората да могат да го видят.

Как смятате да разпространявате филма, тъй като някои български режисьори се оплакваха, че не могат да си приберат постъпленията от големите мрежи?

В момента създаваме верига от кина, за да може всичко да бъде нормално. Иначе от арените ти взимат по-голямата част от постъпленията, че даже може и да им дължиш. Аз съм рекламирал този филм чрез „Фейсбук“ и премиерата в НДК ще е пълна. До лятото имаме поръчки за прожекции в читалища и малки кина. Големите мрежи ще могат да прожектират филма, ако се съгласят на нашите условия.

Планирате ли други филми на историческа тематика?

Много искам да направя един филм за Петър Дънов. Надявам се, че ако Руси Чанев се съгласи да играе ще го направим.

Планирате ли да пуснете по-съкратена версия на филма, предназначена за деца и ученици?

Не съм се замислял. Това в момента е кратката версия. Иначе имам заснет материал от 5 часа. Към момента в главата ми няма място за режисьорска версия. Като говорим за деца и ученици, те ще трябва да издържат този филм. В крайна сметка той е жесток. Ако го отрежа на половина той просто вече няма да е така въздействащ. Мисля, че не е много приятно да се гледат сцени, в които се вадят нокти и се шие ухо. Това си е тегаво.

Финалът ли е най-въздействащия момент в лентата?

Сцената с обесването на Апостола е много силна. Бесилото във формата на кръст е поантата на целия филм.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абв

    0 0 Отговор
    "на всякъде" се пише навсякъде