Last news in Fakti

22 Април, 2015 13:04 1 616 4

МС отпуска 20 000 долара за Хасан и Ибрахим

  • хасан-
  • ибрахим-
  • хасан и ибрахим-
  • отпуска-
  • мс

Борисов реши да вкара извънредна точка в дневния ред на днешното заседание

МС отпуска 20 000 долара за Хасан и Ибрахим - 1
Снимка: Gramofona.com

Правителството отпуска 20 000 долара за командировки на малките пианисти Хасан и Ибрахим.
В дневния ред на днешното заседание на Министерския съвет (МС) министър-председателят Бойко Борисов реши да вкара извънредна точка.

"С две думи понеже ще го вкарам като извънредна точка - тези сладури, знаете добре цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари - нито от общината, нито от еди кое си... Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки", обясни премиерът.

Братята Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха кастинг за международен конкурс, който ще бъде в "Карнеги Хол" в Ню Йорк. За да участват в надпреварата, обаче не им достигат средства. Затова семейството започна кампания за събирането на средства за пътуването им до САЩ, както и за участието им в друг международен конкурс в Санкт Петербург.

Факти.бг припомня, че двамата братя-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, заедно с 9-годишната Крисия Тодорова, класираха България на второ място на детската "Евровизия" в Малта с песента "Планетата на децата".

Талантливите момчета ще свирят на сцената на легендарната "Карнеги хол" в Ню Йорк, след като спечелиха първи места с индивидуални изпълнения и второ място като клавирно дуо в престижния конкурс за таланти "American Protege".

За да участват в конкурса за таланти, обаче не им достигаха средства, а семейството им започна кампания за събирането им. С отпуснатите пари те ще могат да пътуват до САЩ, както и за участват в международният конкурс в Санкт Петербург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    1 0 Отговор
    Сигурен съм, че премиера иска дори с лични пари да им помогне, ама нали горкия няма и 20 000 лв. според декларацията си.......
  • 2 Загрижен

    1 0 Отговор
    И откога ДМС(Допълнително Материално Стимулиране) на управляващите се формират в щатски долари, а не в левове?
  • 3 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛСКИ НАРОД СМЕ
    ТУРЦИ
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    СТИГА СТЕ ГИ ТОЛЕРИЛАРИ ТЕЗИ ХЛАПЕТА, КАТО ЧЕ ЛИ СА КОЙ ЗНАЕ КАКВО, НО НАЛИ СА ТУРЧЕТА И МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА Е ОТ СЪЩИЯ ЕТНОС ЩЕ ИМА ПАРИ- НАЛИ!