11 Юли, 2015 01:45 1 244 0

Новият епизод на "Шерлок" излиза по кината

  • шерлок-
  • епизод-
  • кината

Той ще се появи по коледните празници

Новият епизод на "Шерлок" излиза по кината - 1
Снимка: БТА/AP

Новият епизод от сериала „Шерлок“ ще излезе и по кината, съобщи Би Би Си.

Това бе заявено от съсъздателя на сериала Стивън Мофат, по време на специална среща с феновете в рамките на фестивала Comik – Con  в Сан Диего.

„Шерлок“ е сериал на Би Би Си, представящ съвременен поглед върху приключенията на Шерлок Холмс и доктор Уотсън, които действат в съвременен Лондон. Той е и най-успешната европейска продукция през последните години, като до този момент има три сезона.

Около коледните празници ще бъде пуснат нов, специален епизод, който ще е по-близък до действието на романите на сър Артър Конън Дойл, като Холмс и Уотсън ще са герои от времената на Викторианска Англия.

Всъщност всеки епизод на сериала има продължителността на пълнометражен филм, така че те са напълно подходящи за прожектиране на голям екран.

Според Мофат той ще бъде излъчен на специални прожекции в ограничен брой кина. Пред хиляди фенове той обясни, че е имал известни трудности с адаптирането на сценария спрямо вселената на Артър Конън Дойл.

„Един от проблемите в романите, на които ние базираме нашия съвременен сериал е, че там женските образи не говорят особено много. Там я няма и Моли Хупър, за която почти забравихме, че ние създадохме. Смятам, че хората винаги ще обичат образите на герои, които могат да разберат всичко, освен себе си.“, заявява Мофат.

На събитието бяха представени и първите кадри от новия епизод на продукцията. В главните роли отново влизат Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман, които сериала направи международни звезди.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА