Last news in Fakti

17 Септември, 2015 11:51 1 061 1

Специална изложба за деня на София

  • вергиния стоянова-
  • специална-
  • изложба-
  • деня-
  • софия

Вергиния Стоянова, кмет на район Средец, присъства на официалното откриване на изложбата

Специална изложба за деня на София се откри на 16 септември. Вергиния Стоянова, кмет на район „Средец“, присъства на официалното откриване на изложбата, посветена на деня на София  - Ерата на кулите в Съюза на архитектите.

Приветствие поднесе Тодор Чобанов, заместник кмет на Столична община по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" от името на Йорданка Фанадъкова, кмет на София, и Ирит Лилиан, Посланик на държавата Израел в Република България.

Главният архитект на София Петър Диков оцени високо 25-те отбрани архитектурни проекта, които показваха високо издигащи се сгради в Израел. Архитектурната общност беше впечатлена от решенията, представени в мултимедийната изложба, проектирана на три мегаекрана, които могат да се нарекат градски решения на бъдещето.

Вергиния Стоянова разговаря с архитект Диков за проектите, свързани с бъдещите промени в центъра на София – площад „Славейков“ и ул. „Граф Игнатиев“, които се намират на територията на район „Средец“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    0 0 Отговор
    Надяваме се, че Славейков и Графа ще станат още по-хубави, едни истински европейски места.